Meztelen biciklisek tüntettek Peruban

2012. március 11. 18:52

Több száz meztelen, illetve részben hiányos öltözetű kerékpáros tüntetett Peru fővárosában a hétvégén. A tiltakozó bringások az utak veszélyeire akarták felhívni a figyelmet felvonulásukkal.

2012. március 11. 18:52

Az utak veszélyeire próbálták meg felhívni a figyelmet, és egyebek mellett kerékpárutakat követeltek meztelen biciklisek Limában. A perui főváros utcáin több száz hiányos öltözetű, testükre különböző szlogeneket festő kerékpáros vonult fel a hétvégén.

A demonstráció egyik szervezője az AP hírügynökségnek azt mondta, ők a testükkel mennek az utcára, mivel nekik nincs autójuk, ami megvédené őket. Az aktivisták szerint több ezren halnak meg az utakon az autósok miatt. Milagro Esquivel, a több száz vonuló bringás egyike a Reutersnek azt mondta: ő azért vonul, hogy így hívja fel a figyelmet a biciklisek jogaira. Példaként említette, hogy a taxisok mindig elfoglalják a kerékpársávokat.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!