Háromszoros világbajnok sztárvendége lesz a Tour de Hongrie kerékpárversenynek

2024. március 05. 18:27

A 34 esztendős, szívműtéten átesett szlovák kerekes a Tour de France-on is többször letette a névjegyét.

2024. március 05. 18:27

Fantasztikus hírt jelentett be a Tour de Hongrie szervezőcsapata: rajthoz áll a májusi országúti kerékpáros magyar körversenyen Peter Sagan!

A szlovák versenyzőnek eredetileg a tavalyi volt az utolsó teljes idénye országúton, ezt az évet főképp arra szánja, hogy kvótát szerezzen és felkészüljön hegyikerékpárban a párizsi olimpiára. Sagan másfél hete Olaszországban szívműtéten esett át, mivel egy hegyikerékpáros viadalt követően szívritmuszavart diagnosztizáltak nála.

A 34 esztendős kerekes országúton háromszor, 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben volt világbajnok, valamint hétszer érdemelte ki a Tour de France-on a sprinterek pontversenyének győztesét megillető zöld trikót! A francia körversenyen pályafutása során 12 szakaszon lett első, diadalmaskodott két Giro d'Italia-etapon, valamint négy Vuelta a Espana-szakaszon.

Azt, hogy mit is jelent a Tour de Hongrie-nak a háromszoros világbajnok Sagan indulása Eisenkrammer Károly főszervező fogalmazta meg a legközérthetőbben.

A Sagan-jelenség olyan intenzív az elmúlt tizenöt évben a kerékpársportban és rám személy szerint is akkora hatással volt, hogy óriási dolog az indulása a verseny számára.

A brit Mark Cavendish és Sagan szereplése egyszerre, egyazon versenyen bárhol is történne a világon, nagy szám lenne. Titkon egész télen arra vágytam, hogy azon tavaszi egy-két országúti viadal között, amely szükséges Sagan ideális hegyikerékpáros olimpiai felkészüléséhez, ott legyen a Tour de Hongrie is” – tette hozzá az MTI-nek a korábbi kiváló kerékpáros, jelenleg sportvezetőként tevékenykedő Eisenkrammer.

A kerékpársport elmúlt másfél évtizedének másik meghatározó sprintere, a 2011-ben világbajnok Cavendish február közepén jelentette be, hogy részt vesz a 45. magyar körversenyen, amelyet május 8. és 12. között rendeznek.

Fotó: Richard A. Brooks/AFP

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kovács Ubul
2024. március 05. 19:47
"A brit Mark Cavendish és Sagan szereplése egyszerre, egyazon versenyen bárhol is történne a világon, nagy szám lenne." vótmá: "A Tour de France 4. napja egy csúnya bukással tarkított befutó és egy kizárás miatt lett igazán drámai. Az eset legnagyobb kárvallotjta Mark Cavendish, a brit kerékpáros, aki az idei indulók közül a legtöbb szakaszgyőzelemmel rendelkezik. Cavendisht nem akárki intézte el, hanem a pontverseny (zöld trikó) legnagyobb esélyese, Peter Sagan. Sagant először csak visszasorolták az eset miatt, de Cavendish csapatának fellebezése alapján végül kizárták a Tourról." - 2017
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!