LMP: Meg sem épült a gyár, amire félmilliárdot adott az NGM

2016. június 09. 12:12

Hadházy Ákos, az LMP antikorrupciós szakszóvivője szerint közel félmilliárd forintos támogatást adott a nemzetgazdaságit tárca egy olyan tápszergyárra, ami végül el sem készült. A politikus szerint az sem világos, hogy a két érintett cég közül melyiknek kellett volna felépítenie a gyárat.

2016. június 09. 12:12

Feljelentést tesz az LMP antikorrupciós szakszóvivője, Hadházy Ákos annak a Bicskére tervezett tápszergyárnak az ügyében, amelyre elmondása szerint közel félmilliárd forintos támogatást adott a nemzetgazdasági tárca, a létesítmény azonban mégsem készült el. A politikus csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: bár a Nemzetgazdasági Minisztérium májusban késznek nyilvánította a projektet, amelyre ki is fizette a 493 millió forintos támogatást, a területen semmi nem épült meg.

Beszámolt arról is, hogy nem világos: a gyárat a Q Pharma Kft.-nek kellett volna felépítenie vagy annak az Ökoenergia Hasznosító Beruházó Kft.-nek, amely kapcsolatba hozható egy másik, jelentős támogatásban részesülő, ám meg nem valósult bátonyterenyei beruházással is.

A politikus a tájékoztatón kifogásolta, hogy az ügyészség a feljelentése után elutasította a nyomozást azon 30 millió forint értékű, nyúltenyésztésről szóló tananyagfejlesztéssel kapcsolatban, amelynek készítői szó szerint fordítottak le egy 1993-as angol nyelvű tananyagot. Vajon ezért tud Polt Péter legfőbb ügyész luxusnyaralót venni? – vetette fel. Hadházy Ákos kérdésre cáfolta, hogy közeledés lenne a PM és az LMP között. Az LMP nem hajlandó elvtelen kompromisszumokra, önállóan fog indulni a választásokon – közölte.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tabakur
2016. június 09. 22:44
Gazdag ez az ország.Ahol még 500millió fel sem tűnik az ügyészeknek. Valóban Magyarország jobban teljesít. Amúgy meg az anyukájukat előröl, hátulról, orrba, szájba.
tevevanegypupu
2016. június 09. 22:19
Ami azt illeti a kormányzati negyed sem épült fel és sokkal többe került mint félmilliárd..akkor a lódoktor még kiscsibéket segített a világra, nem értesült róla..
Gregorius
2016. június 09. 22:14
Ha felépült (valahol másutt), akkor rágalmazásért azonnal pert kell indítani, ha meg nem akkor gyors vizsgálat azért, hogy hol a pénz...
liberálzöld.
2016. június 09. 17:11
Üzleti titok! :) "de azért szeretném látni a tényeket."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!