És csodálkoznak, hogy eltakarodik innen mindenki

2015. december 04. 14:08

A korrupció kis köreiben éljük mindennapjainkat. Az ember vicsorog a tehetetlenségtől, mert az éhség és a pofátlanság teljesen elszabadult. Murphy-t picit megpimpelve: amit el lehet lopni, azt el is lopják.

2015. december 04. 14:08
PolSzoc
PolSzoc

A korrupció, a visszaélés egyik legjobb eszköze, még ha nem is a legtökéletesebb, hogy a kisgömböcöket törvényileg távol tartják a húsosfazéktól. Miközben azon megy a látszat-cicaharc, hogy egy állami ember folytathat gazdasági tevékenységet, törvényileg megnyitják a bőségszarut és szabadjára engedik a gonoszt. Murphy-t picit megpimpelve: amit el lehet lopni, azt el is lopják.

Külön izgalmat tartogatnak azok a sorok, amelyek szerint »nem csak az állami hivatalok vezetőinek hozzátartozói nyerhetik majd ezután sorra a közbeszerzéseket. Hanem azok rokonai is, akik a közbeszerzés kiírásában, előkészítésében, lebonyolításában részt vesznek.«

Öreg, ez magyarra lefordítva azt jelenti, simán előfordulhat olyan eset, hogy immár nem csak a pálya fog lejteni bizonyos indulóknak, ahogy azt már megszokhattuk, hanem egyenesen személyre szabott kiírások is megjelenhetnek. Vagyis nem csak arról van szó, hogy a lurkó átköltözik – elég csak papíron – egy másik lakásba és már ülhet is a tutiba, hanem olyan rokonok is elkezdhetnek hízni, akik akár első kézből értesülhetnek mindenről. El tudja valaki képzelni, hogy amikor a sógor részt vesz a projekt kiírásában, nem adja le a drótot a tenderen induló rokonnak két büfi között a vacsora asztalnál?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2015. december 05. 13:10
A fideszes maffiánál még Rákosi sem volt durvább. Képtelen vagyok felfogni, hogy létezik még olyan magyar ember - értsd: hogy lehet valaki annyira agyhalott - aki ezeket támogatja. Mivel ezek a segghülye, gondolkodásra képtelen, manipulálható szerencsétlenek elég sokan vannak ahhoz, hogy választásokat döntsenek el, ezért az okosabbja bizony lép: ezt a szart nem eszi. Egyébként bárhol, ahol állami-EU-s pénz megjelenik, ott lopás van. KIVÉTEL NÉLKÜL! Mindenhol van korrupció, tulajdonképpen ez eszi meg az országot. Orbán pedig nemhogy hagyja ezt, hanem támogatja. Kurvaszomorú, hogy tolvajország lettünk...
gudmen
2015. december 05. 12:17
megsüvegelték még az uj adotörvénnyel a fiuk...miszerint vagyonosodási vizsgálatot nem indithatnak az érintett beleegyezése nélkül.. nonszensz....innentöl giro-szászt, garancsit, mészárost, fletot...egyetlen politkus bünözöt nem vonhatnak felelösségre a milliárdjaikért..még csak kérdezni sem kérdezhetnek rola.. hazaárulo mocskos fidesz!
zoles
2015. december 04. 23:34
"Murphy-t picit megpimpelve: amit el lehet lopni, azt el is lopják." Pontosítsunk! Amit ellehetett lopni azt az elvtársaid már ellopták! Amit meg most lehetne ellopni, azt nem engedjük, hogy ellopjátok! (ezért nem kerültök újta hatalomra:))))
Pinter68
2015. december 04. 23:12
Azt azért tudod ugye, hogy abból a pénzből pl. 50 % -os közalkalmazotti béremelés lett? Meg hogy infrastruktúra épült belőle és nem stadionok. Meg pl. gázár támogatás meg 13. havi nyugdíj volt belőle fizetve. Az elmúlt 25 év legnagyobb életszínvonal emelkedése történt 2002-2010 között. Ami ugyan nagy hiba volt, de attól még tény. http://m.mfor.hu/cikkek/szemelyes_penzugyek/Eletszinvonal__Mexiko_es_Magyarorszag_a_ket_sereghajto.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!