Jótékonysági kerékpártúra Móron

2013. május 22. 10:12

A május 25-i Móri Karika jótékonysági kerékpáros túra nevezési díjaiból származó bevétel egyik felét a Cortex – Agysérültekért Alapítvány kapja. A bevétel másik fele a móri lakatfal elkészüléséhez járul hozzá.

2013. május 22. 10:12

A nem veleszületett agysérültek rehabilitációját segítő Cortex – Agysérültekért Alapítvány tevékenységét és a móri Szerelem szigeten egy lakatfal felállítását támogatják a május 25-i Móri Karika elnevezésű jótékonysági kerékpártúra nevezési díjaiból befolyt összeggel a szervezők – mondta el az MTI-nek a móri rendezvény sajtószóvivője kedden. Molnár Krisztina tájékoztatása szerint a 7. alkalommal megrendezendő túra résztvevői szombaton 10 óra 10 perckor a Lánczos-kastély előtti térről indulnak és három távon – 110, 50 és 25 kilométeren – járhatják be a Mór környéki településeket a Vértes és a Bakony között. A legjobbak 2013-ban is Mór polgármesterétől, Fenyves Pétertől vehetik át a vándorkupákat. Az idei rendezvényt két híresség is segíti: Gergely István kétszeres olimpiai bajnok vízilabdás, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökségi tagja és Puskás Peti énekes-színész.

A jótékonysági kerékpáros túra nevezési díjaiból származó bevétel egyik felét a Cortex – Agysérültekért Alapítvány kapja. Az alapítvány többnyire nem veleszületett agyi károsodásban szenvedő agysérültek (daganatos vagy balesetben, agyvérzésben megsérült betegek) utógondozását, pszichoszociális rehabilitációját vállalja. A bevétel másik fele a móri Városi Közművelődési Közalapítványon keresztül a móri lakatfal elkészüléséhez járul hozzá, amelyet június 22-én adnak át a Szent István parkban.

A rendezvény lokálpatrióta érzelmektől vezérelve 2007-ben startolt. Orosz Zsolt móri születésű orvos, barátai segítségével írországi tapasztalatait honosította meg hazánkban. A Móri Karika résztvevői – a Cortex alapítvány tevékenységének mindenkori segítése mellett – tavalyelőtt a móri születésű Wekerle Sándor (1848-1921) egykori miniszterelnök szobrának elkészülését, tavaly pedig az 1739-ben készült Szent Sebestyén- és az 1844-ben felállított Szent Flórián-szobor felújításának megvalósítását patronálták.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!