Kerékpárutat adtak át Fertőendréden

2012. október 01. 08:59

Elsősorban az idegenforgalom fejlesztését szolgáló kerékpárutat adtak át szombaton a Kapuvárhoz közeli Fertőendréden.

2012. október 01. 08:59

Az avatóünnepségen Rádler István, a 620 lelkes település független polgármestere elmondta: a most átadott fél kilométeres, valamint a tervezés alatt álló, a falut Fertőddel illetve Vitnyéddel összekötő szakasz lehetővé teszi, hogy a Fertőparton kerekezők biztonsággal eljuthassanak a Hanságba és a Rábaközbe, ez pedig tovább gyarapíthatja a helyi szálláshelyek forgalmát.

Az építkezés során két hidat is építettek az Ikva folyón, mégpedig olyan helyen, ahol korábban csak a főúton kelhettek át a folyón a gyalogosok, kerékpárosok. Az eseményen elhangzott: az 56 milliós – 47 millió forinttal uniós és hazai pályázati forrásból finanszírozott – fejlesztés egy közel kétszer ekkora projekt része; ennek elemeként új turistautakat jelöltek és tábláztak ki a térségben, valamint Sopronban bormúzeum és vinotéka épül.

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!