Megvan Magyar Péter pártjának első fővárosi jelöltje, Karácsony Gergely és Kunhalmi Ágnes egyből reagált

2024. május 02. 19:06

A Tisza Párt színeiben indul Balogh Balázs a főváros XVIII. kerületében, más jelölt egyelőre nem vette fel az ajánlóíveket.

2024. május 02. 19:06

Nyitókép: Attila Kisbenedek/AFP

Felvette Budapest XVIII. kerületében az ajánlóíveket Magyar Péter párjának, a Tisza Pártnak az első fővárosi jelöltje, Balogh Balázs. A jelöltről egyelőre szinte semmi sem lehet tudni, még a fényképét sem tették közzé, egyedül annyi bizonyos, hogy nem ismert személy a kerületben.

Magyar Péter május 1-jén jelentette be, hogy három jelöltet indít Budapesten. Ez az egyik lehetőség arra, hogy a Tisza Párt is jelen legyen a Fővárosi Közgyűlésben. Magyar nem titkolt célja, hogy olyan eredményt érjen el a fővárosban, hogy képviselői nélkül ne legyen senkinek sem fővárosi közgyűlési többsége.

A főváros XVIII. kerületében nyolc jelölt közül választhatnak június 9-én a pesterzsébeti és pestszentimreiek. Szaniszló Sándor jelenlegi polgármestert támogatja az LMP kivételével a teljes baloldal, vagyis a DK, a Jobbik, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd. A kormánypártok Ughy Attilát indítják, aki 2010 és 2019 között volt a kerület polgármestere.

Ezt is ajánljuk a témában

Karácsony Gergely nem örül a Tisza jelöltjének

Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-bejegyzésében reagált a Tisza XVIII. kerületi jelölt indítására. Kiemelte, szerinte „a NER lebontása akkor kezdődött, amikor öt éve létrejöttek a szabad önkormányzatok, többek között a fővárosban.”

Karácsony szerint „nem kellene visszarakni azokat a téglákat, amiket a budapestiek már kiütöttek a falból”.

Mutatjuk a főpolgármester bejegyzését:

A jelöltállítás komoly pofont jelent az MSZP-nek is, mivel a XVIII. kerület országgyűlési képviselője a szocialista párt társelnöke, Kunhalmi Ágnes. Szerinte Magyar Péter a baloldali polgármester, Szaniszló Sándor által az elmúlt években elért eredményeket és a kerület fejlődését veszélyezteti azzal, hogy jelöltet indít. 

Az MSZP elnöke már elveszni látja a baloldali kerületet?

Kunhalmi Ágnes szintén Facebook-on bírálta Magyarék jelöltállítását. Kiemelte, nem hagyja, hogy a Fidesz „örömtáncot járjon” a kerületi szavazók megosztásával.

És még mielőtt a kerületi Fidesz örömtáncot járna, hogy az ellenzéki szavazók megosztásával és megtévesztésével – ahogy korábban már többször megpróbálták – végre megnyílik az esélyük arra, hogy győzzenek, hát üzenem nekik, hogy ezt nem fogjuk hagyni! 

– fogalmazott közösségi oldalán Kunhalmi Ágnes.

A kormány támogatottsága töretlen

Kiszelly Zoltán politológus a Mandiner megkeresésére arra emlékeztetett: a nemrég megjelent Medián-felmérés 24 százalékra mérte Magyar formációját, míg a DK már a 10 százalékot sem éri el. 

Ha ma lennének a választások akkor a Fidesz nyerne, és még a kétharmada is meglehetne, 45-46 százalék körüli a támogatottsága. 

A Fidesznek egy stabil, kétmilliós magja van, és nagyon sok szavazóra számíthat, akik nem akarnak a háborúpárti dollárbaloldalra szavazni. Ezért van a párt most is nyerő pozícióban.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
eFhlsanzláólénv
2024. május 03. 07:16
Ha ma lennének a választások akkor a Fidesz nyerne, és még a kétharmada is meglehetne, 45-46 százalék körüli a támogatottsága. Erre így ebben a formában azért nem lennék annyira büszke, hogy csupa nagybetűvel kiírjam a cikk közepére. Mert ez a logika kurvára vérlázító, hogy 2/3<=45%. 2 millió ember nem az ország kétharmada.
Robert-N
2024. május 02. 22:52
Tommaso 2024. május 02. 19:27 Miután majd 15 éve Orbánék teljhatalommal, és hatalmas többséggel uralkodnak, nem is kérdés, hogy kik tehetnek mindenről. Orbánék. A forintelértéktelenedésről, a reálbércsökkenésről, ---------- Hol a reálbércsökkenés? Böszme. 2009 71500 Ft minimálbér 280 Ft/euró 2024 26680 Ft minimálbér 390 Ft/euró Mondanám számolj, de nyilván tökhülye vagy segítek. 2009-ben 255 euró volt a magyar minimálbér 2024-ben 581 euró a magyar minimálbér Vagyis több mint a duplájára nőtt 15 év alatt te balfasz.
Szuperszig
2024. május 02. 21:55
Mondanám, hogy Petyával légy került a levesbe, de ez nem légy, hanem egy nagy büdösbogár. Nem tudják, mit kezdjenek vele. :-)))
Ekrü
2024. május 02. 21:38
Tommaso 2024. május 02. 20:46 "FOSIK a FIDESZ, féltik a 6 almukat. "- Elnézve a helyzetet nem a Fidesz, hanem az ellenzék fosik...XDDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!