Kerékpársávokat alakítanak ki Kaposváron

2012. október 18. 15:17

Összesen hét kilométernyi utat jelölnek ki a kerékpárosoknak Kaposváron, emellett négy csomópontot biztonságosabbá tesznek, másik négy kereszteződésben áthangolják a lámpákat, továbbá 200 biciklitárolót helyeznek el a város különböző pontjain.

2012. október 18. 15:17

Kaposvár önkormányzata összességében hét kilométer utat jelöl ki kerékpárosoknak a belvárosban uniós támogatással – jelentette be a város polgármestere. Szita Károly hangsúlyozta: a fejlesztés nem új bicikliút kiépítését jelenti, hanem azt, hogy az eddig csak autósok által használt útvonalakon a kerékpárosoknak védett sávokat jelölnek ki, illetve az autósokat a kerékpáros-forgalomra figyelmeztető jeleket festenek fel. A kerékpárút kijelölése 58 millió forintba kerül, ehhez 85 százalékos uniós támogatást nyertek el. A polgármester közlése szerint négy csomópontot átalakítanak a biztonságos kerékpáros közlekedéshez, négy másikban áthangolják a közlekedési jelzőlámpákat, továbbá 200 biciklitárolót helyeznek el a város különböző pontjain. A tervezésnél egyeztettek a Kaposváron naponta kerékpározókkal, köztük a Zöldpont Életmódklub elnökével.

Tóth István alpolgármester elmondta: a kivitelezés már elkezdődött, a tervek szerint egy hónap múlva elkészülnek a felfestésekkel és a csomópontok átalakításával. Lesz, ahol az útra felfestett kerékpár figyelmezteti az autósokat, máshol szaggatott vonal jelzi a kerékpárosok elsőbbségét. Az alpolgármester kifejtette: ennyi pénzből csak egy-két kilométernyi kerékpárutat tudtak volna építeni, ráadásul ahhoz, hogy külön utat kapjanak a kerékpárosok, nincs hely a belvárosban, „így ezen a közlekedési felületen kell megoldanunk, hogy mindenki elférjen”.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!