Itt a pedál nélküli bicikli!

2012. szeptember 10. 09:22

A német mérnökök által kifejlesztett, FLIZ nevű kerékpárt pedál híján lábbal kell hajtani, a biciklis pedig lényegében egy – a nem mindennapi módon kialakított vázra függesztett – hevederben függeszkedik.

2012. szeptember 10. 09:22

Pedál nélküli, lábbal hajtós biciklit fejlesztettek ki német mérnökök, melynek meghajtása leginkább a Flintstone család autójáéhoz hasonló. A FLIZ nevű kerékpáron a bicikliző nem ül a kerékpáron, hanem hason fekve csüng róla hevedereken, de ha éppen nem tapossa a földet, akkor pihentetőként felteheti lábait a hátsó kerék agyához rögzített lábtartókra. A kerékpáros lényegében a két kereket magas ívben összekötő vázon függeszkedik erősen a kormányra dőlve. A löködős biciklinek két tárcsaféke van, kormánya hagyományos.

Az új találmány nagyon közel áll a legrégebb biciklihez, amely szintén pedáltalan volt, és amelyet 1818-ban alkotott meg egy ugyancsak német férfi, Karl Drais. Az őskerékpár legfrissebb utódja Tom Hambrock és Juri Spetter találmánya – írja a Daily Mail.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
miloka
2012. szeptember 23. 13:19
Igaz a kisgyerekek is lábbal tolják magukat még a háromkerekűn is. Addig amíg el nem érik a pedált és meg nem tanulják, hogyan kell hajtani.
miloka
2012. szeptember 23. 13:18
Különben a normál kerékpárt mivel kell akkor hajtani, ha nem lábbal?
thymian
2012. szeptember 23. 12:24
Orvos mit mond? Mármint hány év után válik nyomorékká, aki ilyen természetellenes helyzetben kerékgyalogol?
Így megy ez!
2012. szeptember 23. 12:19
Nem lesz népszerű, úgy vélem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!