Egyre többen választják a bringát Budapesten

2021. február 02. 15:10

Magyar Kerékpárosklub szerint mintegy 65 százalékkal többen bicikliztek idén januárban Budapesten, mint egy évvel korábban.

2021. február 02. 15:10
null

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) négy, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 64,3 százalékkal nagyobb forgalmat mértek 2021 januárjában az előző év azonos hónapjához képest. A számlálók még soha nem mértek ennyi kerékpározót ezeken az útvonalakon – közölte a Magyar Kerékpárosklub kedden az MTI-vel.

Halász Áron, a Magyar Kerékpárosklub elnökhelyettese a szervezet közleményében azt írta, hogy

a legnagyobb, majdnem 80 százalékos emelkedés a Bem rakparton és a Weiss Manfréd úton volt januárban,

de a Hungária körút és az Árpád híd bringaútján is jelentős a növekedés.    

Az első, 2017 januárjában végzett mérési eredmények háromszorosát számolták idén januárban a Bem rakparton és mintegy kétszeresét a Csepelre vezető Weiss Manfréd úton és a Hungária körúton. Az idei számok illeszkednek a 2020-as növekedési trendhez, amikor 15 százalékkal több kerékpározót mértek az előző évhez képest. A legnagyobb, 61 százalékos növekedés decemberben történt – tette hozzá.    

A kerékpárosklub szerint azért is figyelemreméltó a növekedés, mert a kijárási korlátozások, az egyetemek, a vendéglátóhelyek bezárása és a nagyon sok munkahelyen bevezetett otthoni munkavégzés miatt kevesebben közlekedtek a fővárosban. Egyre többen rájönnek, hogy a kerékpár télen is a legszabadabb, legmegbízhatóbb, legegészségesebb közlekedési eszköz – olvasható a közleményben.

(MTI)

Fotónk illusztráció: Critical Mass 2015. április 25-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

 

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EMM195
2021. február 03. 08:42
Miért számít, hogy mit pofázik a Kerékpáros szövetség? Az autósoké miért nem számít?
villogókékfog
2021. február 02. 21:39
"Magyar Kerékpárosklub szerint mintegy 65 százalékkal többen bicikliztek idén januárban Budapesten, mint egy évvel korábban." Szerintem is. Futárok és főleg járdán. És? Vagy ezt a közleményt csak hülyék olvassák?
KannibálTatárÚr
2021. február 02. 19:04
Nálunk vmikor augusztusban festettek kerékpársávokat az egyik útra. Bár nem járok gyakran arra (hetente kb. kétszer), de máig 2, azaz két kerékpárost láttam az egy-egy autósávot elfoglaló sávokon. Ha jövőre ugyanebben az időben hármat látok, az 50 %-os emelkedés.
hátakkor
2021. február 02. 18:59
Télen nem bringázom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!