A kormányoldaltól nem érkezett semmilyen érdemi kommentár Jászberényhez

2023. január 23. 06:03

Gondolkodni valója viszont az ellenzéki szavazóknak és pártoknak is van.

2023. január 23. 06:03
null
Lendvai Ildikó
Facebook

„Legalább akkora derűvel töltött el, mint maga a jászberényi győzelem, hogy a Magyar Nemzetnek a következő címmel sikerült beszámolnia az eseményről: »Elbukhatja-e egyik utolsó polgármesterét a Jobbik?« Mondván, a kétharmados győztes Budai nem a Jobbik, hanem egy pártokból és civilekből álló egyesület színeiben nyert. Kiváncsi vagyok, hogy ha a civilként induló, de harsányan Fidesz-támogatott jelölt kap többséget, akkor most az lenne a cím, hogy »Elbukhatja polgármesterét a Fidesz?«

De ezért sírjon az ő anyukájuk. Sír is, ezért nem is telt a kormányoldaltól semmilyen érdemi kommentárra Jászberényhez. Gondolkodni valója viszont az ellenzéki szavazóknak és pártoknak is van. Például:

– A parlamenti választáson nemcsak a körzetben, de városon belül is fideszes szavazattöbbség volt. Most mi okozta a változást? A gazdasági és szociális válság hatása kezd mutatkozni? Vagy a regnáló, már bizonyított polgármesterben több kormányzóképességet láttak, mint 2022-ben a még nem bizonyított, széthúzó ellenzékben? Vagy most a Fidesz nem húzhatta elő az »ellenzék háborúba visz«-kártyát?

– Máshol is lehet-e jó stratégia a pártlogók (és a logóként működő, ismert pártvezetők) távoltartása? Elegük van az embereknek a pártpolitizálásból? Vagy csak ezekből a pártokból? Vagy csak az önkormányzatokban? Van-e tanulság a DK számára és vele kapcsolatban?

– Bebizonyosodott-e, hogy az ellenzéknek együtt kell működnie? Az önkormányzati választásokon ez elég egyértelmű, de mi legyen az ugyanaznap lévő EP választáson?

Véleményem persze van, de biztos válaszaim nincsenek. És Önöknek?”

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2023. január 23. 18:43
Léderer család aki feldarabolta Kodelkát. Köztük Botox ,aki nézte. Jön a mg Dougless , botox. Pezsgőt bontunk.
NTLLK
2023. január 23. 16:52
"Gondolkodni valója viszont az ellenzéki szavazóknak és pártoknak is van." Helyesen: Gondolkodni valójUK viszont az ellenzéki szavazóknak és pártoknak is van. És persze elgondolkodtunk. Kínos, hogy nyertek és nem lehet diktatúrázni. Hogy mit keres itt maga még?
Lajoss
2023. január 23. 15:36
Minden tiszteletem a jászberényieké. Helyén volt a szívük,helyén volt az agyuk! :)
BlancoAgilon38
2023. január 23. 13:30
Hogy ezen a nyamvadék kis győzelmen mit összeörömködtök bazmeg Ildi. Gyurcsány nélkül. Menni fog ez. Győztünk. Megazapámfasza.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!