Nagyon bírtam, igazi vagány, jó arc volt

2023. január 10. 09:54

Mosolyogtam azon, amit mondott és még utoljára feltettem a kérdést: szabadkőműves vagy? Na, itt a taxim! Mondta, majd elköszöntünk. Nyugodjon békében!

2023. január 10. 09:54
null
Ábrahám Róbert
Ábrahám Róbert
Facebook

„Nagyon bírtam, igazi vagány, jó arc volt.

Egyszer egy tv felvétel előtt odaléptem hozzá, mikor épp a sálját igazította, és azt kérdeztem: ugye, te szabadkőműves vagy? Szabadkőműves? Kérdezett vissza, miközben megállt a sál kicsomózásával. Igen! Te a Habsburg-Lotaringiai-ház európai Rendjének tiszteletbeli lovagja és a Rend nagymestere vagy a hivatalos életrajzod alapján, ezek a rendek szinte mindig valódi páholyokat is alkotnak! De mielőtt válaszolhatott volna, Ambrózy valami poénnal becsatlakozott, a rendezőasszisztens pedig kiállított, hogy felvétel.

Mikor végeztünk az adással, és sétáltam ki a többiekkel, utánam sétált és azt mondta, Robi! Te olyan vagy számomra mint a lekváros kenyér! Nevetni kezdtem, ő meg, ne nevess! Ezt nem lehet tanítani. Mármint? Kérdeztem vissza. Istenadta tehetség, máshogy nem tudom nevezni. Nem kell gondolkodnod, levegőt veszel és beszélsz, bármennyit. Olyan termesztésséggel, ahogy a lekvárt a kenyérre kenjük, bárminemű erőlködés nélkül. Mosolyogtam azon, amit mondott és még utoljára feltettem a kérdést: szabadkőműves vagy? Na, itt a taxim! Mondta, majd elköszöntünk. Nyugodjon békében!”

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. január 11. 17:07
Nagyon sajnálom, hogy Gerö András eltávozott közülünk. Bár a legkevésbé sem vagyok baloldali beállítottságú, ö pedig következetesen, rendületlenül az volt, nagyon értékeltem, és szívesen hallgattam az elemzéseit. Öt mindig egy bizonyítéknak láttam arra nézve, hogy baloldalinak lenni, még önmagában számomra sem ördögtöl való, ha valaki azt a hozzáállást, tisztességgel, a dolgok pozitívabbá tétele érdekében, öszinte belsö, humánus meggyözödésböl éli meg. Nos ez a fajta baloldaliság szöges ellentétben áll a gyurcsányista, hamis, álnok, hataloméhes, gyülölködö, hazafiatlan, mélységesen önzö, hazudott baloldalisággal. Gerö András baloldalisága számomra éppen a gyurcsányista "baloldaliság" gonoszságának a leleplezésére a legjobb eszköz.
Alcofrybas
2023. január 10. 21:07
ÁBRAHÁM RÓBERT? Mennyi seggbuta cigányt szemléz a Mandi! :D Lassan már több a felületen a zsírbuta médiacigány, mint a magyargyűlőlő pedofil médiazsidó. Megy ez, mint az ágybaszarás. de tényleg Ez meg a ki a halál?
varga65422
2023. január 10. 18:05
A Hír TV-ben mindig élvezetes, vidám volt a műsor, amikor szerepelt. Külön mókás volt, amikor Dobos Marianne felé lehelet-finoman udvarolt, sokszor zavarba hozva a hölgyet. És közben kuncogott a szakállába a "vén kujon", élvezte, ahogy pirul a perszóna. Csak aztán a hosentrageres, kopasz Robi műsorvezető lecsapta a kezéről a nőt, amióta, ha Marianne felkonferálja a később következő Robit, szinte tüzel a stúdió (is). Jó, hogy nem képcsöves a TV-m, robbanna a katódsugárcső. Végezetül visszatérve Gerő András szomorú nekrológjához, a zsidó identitáshoz, ez most pont nem az a történet, mint a régi Csingacsguk indiánfilmekben, miszerint: A jó indián a halott indián. Nagyon sajnálom, hogy nem láthatjuk már a TV-ben.
Búvár Kund
2023. január 10. 16:00
Talán az utolsó klasszikus liberális gondolkodású ember volt, még a liberalizmus hagyományos értelmében. Élmény volt nézni, amikor a hírt tv-n volt vendég, és látni a kontrasztot a más behívott ellenzékiekhez képest. A dualizmus korából pedig hatalmas koponya volt. Nyugodjék békében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!