Először azt hittem, amikor ma Gyurcsányék bejelentették, hogy árnyékkormányt alakítanak, ez valami poén

2022. szeptember 16. 18:19

Aztán kiderült, hogy nem vicc.

2022. szeptember 16. 18:19
null
Kocsis Máté
Kocsis Máté
Facebook

„Kiderült, hogy nem vicc.

Először azt hittem, amikor ma Gyurcsányék bejelentették, hogy árnyékkormányt alakítanak, ez valami poén. (Molnár Csaba paródiába illő Gyurcsány-majmolása ezt a hitet csak erősítette. Egészen szürreális volt.)

Azóta meg csak telnek-múlnak az órák, és egyre inkább úgy fest, ezt teljesen komolyan gondolják. (Még mindig várom a DK cáfoló közleményét, de nem jön.) Bizonyára sokan tűnődnek azon, mégis hogyan gondolják Gyurcsányék néhány hónappal az irtózatos pofon után, amit a választóktól kaptak, hogy úgynevezett árnyékkormányt alakítanak.

Ha feltételezzük, hogy tényleg nem vicceltek (most már úgy fest), akkor próbáljuk megérteni a helyzetet!

Jelenleg Gyurcsány pártja a legerősebb, legszervezettebb, legütőképesebb politikai közösség a baloldalon, amelyik jelen pillanatban is »készül«. Igen, a kormányzásra, és nem a süllyesztőbe.

Ez azt jelenti, hogy olthatatlan hatalomvágya odáig vitte a bukott miniszterelnököt, hogy az asszonyt előretolva megpróbálja újra. »Így vagy úgy«, ahogy fogalmazott még a múlt héten. Abban reménykedik, hogy ha netán valamiért idő előtt menne a jelenlegi kormány (nem fog), akkor ő és az emberi azonnal beülhetnek a helyükre. Elég csak elképzelni is, hogy ez mit jelentene a mostani európai válság kellős közepén. Megszorítások, adóemelések, családok kifosztása. Mindenki ismeri a módszereiket.

Holnap lesz az őszödi hazugságbeszéd kiszivárgásának évfordulója. Szimbolikus, hogy épp mostanra időzítette Gyurcsány az árnyékormány megalakítását, de legalább mindenkinek módja lesz visszaemlékezni, milyen is volt, amikor ez az alak belehazudott egy nemzet »arcába«. Amikor megverette a honfitársait, amikor lovasrohamot vezényelt ellenük. Aztán meg tönkretette az országot, és megbukott. A magyarok a saját bőrükön tapasztalták meg, milyen egy Gyurcsány-kormány: mindent elvettek. Nyugdíjat, bért, családtámogatásokat.

Most meg árnyékkormányt alakít. Nem vicc.”

Nyitókép: MTI

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csulak
2022. szeptember 17. 14:25
Gyurcsány kergeti az anyját az asztal körül. - No de Ferkó, mit akarsz tőlem, nem szégyelled magad? - Nem én akarom anyám, hanem egy egész ország.
Bigeff
2022. szeptember 17. 11:47
Ez legyen az Összefogás legnagyobb sikere! Kormányra akartak kerülni: SIKERÜLT! Bravó! Árnyék, az igaz, de csak kormány. 1/3-dal ez is szép teljesítmény, és elég nagy felelősség is. Mi is érezzük őket, de épp elég belőlük ennyi, ha már ennyit KÉSZÜLTEK.
01234567890
2022. szeptember 17. 10:43
Ha a Fidesznél bekövetkezik az államcsőd egyáltalán nem hülyeség az árnyékkormány. Kérdés lesz államcsőd vagy nem, az államadósság nagyobb, mint 2010-ben, akkor világválság volt, most csak ez az EU válsága. Van egyáltalán rezsicsökkentés, máshol milyen árak vannak Európában? https://hvg.hu/gazdasag/20220913_arsapka_aram_gaz_csehorszag https://makronom.mandiner.hu/cikk/20220612_szlovakiaban_januartol_akar_150_szazalekkal_is_dragulhat_a_foldgaz_a_haztartasokban
P.S.
2022. szeptember 17. 10:22
Pinocchio Feri: Árnyékormány, ormányváltásért, árnyékszéken. (beszart)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!