Ez szörnyű. Itt ülök egész nap, kezemben tükör

2022. február 13. 21:01

...készen arra, hogy rágravírozzam Magyarország újabb törvényét.

2022. február 13. 21:01
null
Lendvai Ildikó
Facebook

„Ez szörnyű. Itt ülök egész nap, kezemben tükör, készen arra, hogy rágravírozzam Magyarország újabb törvényét. Tudják, a hét mellé, amely Orbán aranyköpéseit rögzítve ott van a Karmelita falán, jobbak ajándékba is kaptak. De nem tudom! És ennek csak egyik, jelentéktelenebb oka, hogy fogalmam sincs, hogy kell gravírozni. A lényeg, hiogy a 23. évértékelőben nem találtam újabb, szállóige-gyanús, veretes mondást.. Persze, volt Soros, Brüsszel, Gyurcsány, meg még a benzinárstop is meg lesz hosszabbítva májusig, de ezt mind tudtam előre. Azt talán nem, hogy Brüsszel a miniszterelnök hasonlata szerint »fekvőrendőrként« működik, és azon fektében egyben »jogállami dzsihadot« folytat, ami érdekes képesség, de Magyarország szent törvényei között csak nem fogom Brüsszelt szerepeltetni, hogy a rosseb egye meg!

Ugyanebből az okból azt sem vésném fel, pedig nagyon jó, hogy a baloldal »mégiscsak benne van a nemzetben« (nocsak!), de »mint a balsors a Himnuszban«. Ebben a szereposztásban ugyanis, miközben én és társaim rendületlenül régen tépünk. Orbánnak kellene ránk hoznia a víg esztendőt. Néha tényleg vicceseket mond, de azért gúnyolódni mégsem szeretnék rajta.

Bajban vagyok azzal is, hogy »ez a harc lesz a végső«, pontosabban nem így mondta, de gyanúsan ezt jelentette, hogy most kell végképp legyőzni a »kommunistákat« (értsd: a vele szemben álló bal- és jobboldaliakat): »tűrjük fel az ingujjunkat, tegyünk pontot a végére!«. Mármint a végünkre.

Volt még »az apa férfi, az anya nő«, de ez már benne van az Alaptörvényben is. Úgy látszik, a hívek nem olvasták, a kedvükért el kellett ismételni.

Gravír-esélyes volt még a »Nekünk kérges a tenyerünk, a modorunk sem mindig kifogástalan, de szeretünk hajózni«. Viszont mégsem teszem ki a vendégek előtt közszemlére a saját falamra, hogy modortalan vagyok. Jöjjenek rá maguk! Másrészt a közlekedési eszközök tekintetében a beszéd nem volt egyértelmű. Egyrészt hajózunk, mert a hajó mindig előre megy (lehet, hogy ott retúrjegy sincs?), másrészt viszont »nyergeljünk, ideje kilovagolni«. Csak nem tudom, a lóval felengednek-e a hajóra.”

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lugyu
2022. február 15. 18:56
Szegény tükör, mentsük ki! A tükröknek sem kell eltűrni mindent!
rókabácsi
2022. február 14. 19:19
és kibaszott vén kurva bolsit látok?!
Ati Papa
2022. február 14. 18:52
Elég beteges dolog az, ha egész nap a tükröt nézi, pláne ha az a kép néz vissza amit a cikk elején láthatunk. Én azért a régi alaszkai aranyásók jótanácsát ajánlanám Ildikónak : Akár beszélhetsz is a tükörhöz, de ha a tükör visszaszól menj emberek közé.
monalisi
2022. február 14. 18:07
Bocs a bodyshamingért , de jól feladta a labdát a tükörrel ez a vén boszorka.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!