Védekezés vs. kampányolás

2021. február 08. 07:12

A város tele van a Fővárosi Önkormányzat által közzétett propagandaanyagokkal.

2021. február 08. 07:12
Tarnai Richárd
Vasárnap

„Hajnalban, még félálomban kibotorkáltam az utcára azért, hogy betoljam a kiürített kukákat. Ekkor vettem észre, hogy a Fővárosi Önkormányzat provokatív tartalmú, bár negédesen megfogalmazott matricákat ragasztott ezekre. Sőt ahogy az utcán végignéztem, mindegyik szemétládára. Aztán amikor óvatlanul átutaztam a fővároson, lassan kibomlott előttem az igazság minden részlete. Valószínűleg ehhez a kibontáshoz is köze van eme klasszikus fordulatot annak idején először használó (öszödi beszéd) Gyurcsány Ferencnek. A város ugyanis tele van a Fővárosi Önkormányzat által közzétett olyan propagandaanyagokkal, amelyek tartalma finoman fogalmazva is tévedés, ám azok mégis mindent elborítanak. A legarcátlanabb szöveg szerint a főváros ballib vezetésének az a legfontosabb üzenete az itt élők felé, hogy a járványtól, a válságtól és a kormányzati megszorításoktól megvédjék a várost. Hát akkor nézzük egyenként!

Járvány:

a lassan egy éve zajló járvány elleni védekezésben a fővárost irányító (országosan ellenzékben lévő) Gyurcsány-koalíció tagjai csupán egyetlen egy kérdést nem tettek fel még: Miben segíthetünk? A főpolgármester még azt sem tette meg, hogy az általa fenntartott Pesti úti Idősek Otthonába elmenjen, ahol a vírus rengeteg áldozatot szedett.

Válság:

a pandémia az egész világot sújtja. Ennek a magyar gazdaság is elszenvedője, hisz komplett ágazatok (turizmus, vendéglátás) kerültek nehéz helyzetbe. Ezek enyhítésére és megszüntetésére számtalan kormányzati intézkedés született (lásd: lejjebb), azonban híre-hamva sincs a több száz milliárdos költségvetésű Fővárosi Önkormányzat  segítséget nyújtó intézkedéseinek. A probléma tehát maga az alkalmatlan városvezetés.

Kormányzati megszorítások:

Karácsonyék szájából ez már tényleg a vicc kategóriája. Megszorítások egyetlen egy esetben vannak: ha balliberális kormány, vagy önkormányzat kerül hatalomra. Ezt mindenki a maga bőrén érezheti. Gondoljanak csak arra, hogy pont a főpolgármesterék klientúrája tiltakozott az ellen, hogy a vírus idején a kormány ingyenessé tette a parkolást. De ugyanígy a balliberálisok heves tiltakozását váltotta ki az is, amikor az iparűzési adó csökkentéséről döntött a kormány.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2021. február 08. 19:34
A Fidesz miatt nem jön a villamos.
Bulvár Viktor
2021. február 08. 10:02
Az én nyunyóka cecíliám védekezik a legjobban: https://www.facebook.com/488140827963432/posts/3412816928829126/?d=n Ezt csináljátok utána, libernyákok! :)))))) Éljenek a rátermett seggnyalóim! Éljen Én!
Öreg
2021. február 08. 09:03
Egy üzenetet sehol nem látok: a nyugdíjasok fűtés-támogatását ígérte évi 20 ezer Ft. összegben Karácsony, de jelei sincsenek, hogy betartaná az ígéretét. Ezzel szemben viszont sokkal piszkosabb a város! Még az ősz dudva nyírás is sok helyen elmaradt a XI. kerületben. Lehet, hogy László nem ezzel foglalkozik, hanem Mengele-Mandélával és Hitler példamutatásával?
Nannyó
2021. február 08. 08:29
A szemeteskukákra ragasztanak kampányanyagokat? Én ezt nagyon viccesnek találom, pihentagyú ember lehet, aki ilyet kitalál. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!