A szomszédban a magyar haderőn gúnyolódnak, pedig valójában aggódniuk kellene

2024. május 07. 11:11

Szlovéniában egyesek úgy érzik, érdemes viccelni a magyar hadsereggel, pedig az országuk az egyik legrosszabbul teljesítő NATO-tagállam a haderőfejlesztésben.

2024. május 07. 11:11
null

Nyitókép: Magyar Honvédség

A Delo egy karikatúrát közölt, amelyen az látható, hogy a magyar zászlót lengető figura a gereblyéző szlovént próbálja meggyőzni arról, hogy csatlakozzon a magyar haderőhöz. Sorolta az előnyöket: sem magyar állampolgárságra, sem állandó magyarországi lakhelyre nincs szükség, a feltétel „csak annak a pártnak a tagsága, amely szimpatizál a magyar elnökkel”.

A szlovén gúny a haderőfejlesztés ügyében finoman szólva is megkérdőjelezhető, hiszen a Politico elemzése alapján míg Magyarország a GDP-arányos költések tekintetében az abszolút élmezőnybe tartozik, addig Szlovénia csupán négy országot előz meg.

Ez majd különösen akkor lesz „vicces" a szomszédos országnak, ha Donald Trumpot újraválasztják, hiszen ebben az esetben elvárhatja a NATO-tagoktól, hogy védelmi kiadásaikat saját GDP-jük 3 százalékára emeljék – ez a mutató a szlovéneknél 1,3 százalék, Magyarországon 2,4 százalék.

A Delo karikatúrája egyébként abból az apropóból született, hogy horvát, szlovén, osztrák, szlovák, ukrán és román hívószámok is szerepelnek azon az online pályázati felhíváson, amelyen keresztül a magyar hadsereg katonai kiképzésre toboroz jelentkezőket.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 191 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:48
🍓 ️ ­­I­g­a­­z­­­i n­­­i­m­f­­­o­­­m­á­n­i­á­­­k­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­­𝐅­­𝐔­𝐍
Conduct
2024. május 07. 20:04
Kánya,vergôdj kisnyugdíjból!Vígasztald magad!Senvedj!Senvedjen az unokád is faszkalap!Neki se legyen jobb élete mint neked és legyen tisztában azzal hogy azt neked is köszzönheti te hülye barom!
B_kanya
2024. május 07. 19:20
Genusnextgen 2024. május 07. 14:35 B_kanya 2024. május 07. 13:48 "Pont ezért kellenek az utóbbi évek folyamatos fidkány megszorításai." A számok és adatok nem vazelingenyusok barátai.
B_kanya
2024. május 07. 19:18
"Conduct 2024. május 07. 19:13 Conduct,hazudsz ." Így kell helyesen. És mikor lebuksz rohadék, akkor anyádért sírsz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!