Karácsonyék triciklije

2020. szeptember 11. 07:43

A Motorizációmentes Mennyországban csak a mozgáskorlátozottak kapnának némi engedményt.

2020. szeptember 11. 07:43
Korompay Csilla
Magyar Hírlap

„A Budapest főpolgármesterének szívéhez oly közel álló bringás lobbi egyik tagja a minap arról írt, »pofonegyszerű megoldással lehetne barátságosabbá és hatékonyabbá tenni« a főváros közlekedését. A pofonegyszerű megoldás lényege az autós közlekedés ellehetetlenítése, a tömegközlekedés jelenlegi szintjének megtartásával vagy jelentős csökkentésével. Utóbbi lenne szerinte a legjobb, hiszen a tömegközlekedési járművek is környezetszennyezők. Az általa »Motorizációmentes Menny­országnak« nevezett verzióban az ideiglenes kerékpárhálózatot továbbfejlesztik, nagy autómentes zónákat jelölnek ki, a BKV támogatása helyett (!) pedig kerékpár- és elektromoskerékpár-bérleti rendszer lesz. »A tömegeket kerékpárra csábítanánk« – fogalmaz, noha a felvázolt drasztikus intézkedés egyértelműen kényszert jelentene.

A Motorizációmentes Mennyországban csak a mozgáskorlátozottak kapnának némi engedményt, ők »használhatnának rásegítéses kerekesszéket«, az idősek pedig »triciklit igényelhetnének«. És ez nem valami vicc, az »okleveles városszervező« – külhoni tanulmányok és az Európai Bizottságnál végzett hivatásos lobbitevékenység után – valóban triciklit osztana a magyar nyugdíjasoknak, az általa megszüntetendőnek ítélt buszjáratok helyettesítésére. »Tanulmányát« pedig a Soros-közeli 444.hu tudomány rovata, a Quibit teljes komolysággal közli. Aki ezek után is csak legyintene, annak nem árt tudni, hogy ugyanez az ifjú »közlekedésszervező« tavaly júniusi eszmefuttatásában javasolta, hogy a Nagykörúton szűkítsék egy sávra a gépjárműforgalmat, és alakítsanak ki kerékpársávokat...

Ha pedig kíváncsiak vagyunk, mire számíthatunk a továbbiakban, érdemes megnéznünk azt a videóját, amelyikben büszkén dicséri az eddigi ideiglenes biciklisávokat és a Margit körút hasonló átalakítását szorgalmazza, mondván, »nem indokolt a két autósáv«. »Miért hagyjuk, hogy akik kiköltöztek a külvárosba, közlekedésükkel megfullasszák az itt maradt lakosokat?? (…) Bizonyára fontosabb, hogy Józsi itt a Merciben ne üljön feleslegesen, mert hát a Józsi fontosabb, mint az itt lakók bármelyike« – gúnyolódik demagóg módon. »Miért félünk a dugótól?? – veti oda, képzelt erkölcsi-ideológiai dobogójáról. – Ők választottak, ők döntöttek úgy, hogy nem motorra, robogóra, kerékpárra vagy villamosra ülnek. Úgy döntöttek, hogy az üldögélés és az esőtől való védelem kényelme fontosabb számukra, mint a gyorsaság. Ötszemélyes tankokban üldögélnek, egyedül, felélve a köztereket« – állapítja meg szigorúan. Szinte halljuk, ahogy Karácsony Gergely elégedetten csettint.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2020. szeptember 11. 15:42
Karácsony Gergely úgy változtatta "sétálóvá" Budapestet, hogy az autók állnak a körutakon... A BUDAPESTIEK MEG A SÉTÁLÓK SEBESSÉGÉVEL PÖFÖGŐ AUTÓK GÁZAIT SZORGALMASAN ELSZÍVHATJÁK!
józan paraszti ész
2020. szeptember 11. 09:42
Semmi gond az elképzeléssel, csak ki kell egészíteni azzal, hogy a Pestre beáramló áruszállítást is meg kell szüntetni, aztán biciklizhetnek a saját maguk által gyártott... min is, mert semmi olyan nincs. Ja és ugyanezt ehetnék is. Ja és a wifit is le kellene kapcsolni (ehhez sem készítenek ott semmit), az érzékenyebben érintené az ilyen okosakat, mint az, hogy nincs mit enni.
sapuh
2020. szeptember 11. 08:11
Ebből talán ki kellene hagyni a pártpolitikát, mert a kipufogógázok sem válogatnak. Nekem mindegy, hogy Tarlós, Karácsony vagy kovácspista csökkenti az autóforgalmat Budapesten, csak történjen már valami. Nincs kormánypárti meg ellenzéki tüdőrák.
Esvány
2020. szeptember 11. 07:57
Taxi helyett lehetnének riksakulik, nemde? A boltba pedig triciklivel is ki lehetne hordani az árut. Ha a zöld politikát pedig egy percig is komolyan vették volna, már rég lóvasút járna a Combino villamosok helyett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!