Meddig tűrjük?

2017. március 06. 10:35

Az elnyomásáról naponta itthon és külföldön panaszáradatot zúdító médiatöbbség tehát ezt írta „tényként”, a tény forrására hivatkozva. És mi van akkor, ha valaki fél percet rászán és megnézi e forrást?

2017. március 06. 10:35
Lovas István
Magyar Hírlap

„A Valasz.hu »Űrközpont Gyulaházán: nekik lesz a legrosszabb« címmel ezt írta február utolsó napján, hosszabb cikkében: »Amikor ma egy blogon először fölbukkant a hír, hogy 3 milliárdért Space Központot épít a kormány a nyírségi Gyulaházán, biztos voltam benne, hogy Hírcsárda. De nem, ez a valóság. Gyulaháza valóban Űrközpontot kap, megjelent a határozat a Magyar Közlönyben egy rakás más szabolcsi fejlesztéssel együtt.«

Ugyanekkor, ugyanerről a Blikk.hu »3 milliárdból épül űrközpont a kétezer fős Gyulaházán« címmel röfögött.

A Soros-féle 444.hu cikkének címe: »Hárommilliárdért épít a kormány ŰRKÖZPONTOT Mátészalka és Kisvárda között egy kétezres faluban.« Ezzel a felütéssel indít a cikk: »Így, hogy nem lesz budapesti olimpia, tényleg mindenre van pénz: a legújabb Magyar Közlöny szerint a kevesebb mint kétezer fős Gyulaházára hárommilliárd forintból építenek ’space központot’.«

Az Index.hu ugyancsak a Magyar Közlönyre hivatkozva a következő címmel „tudósít”: »Űrközpontot és üveghidat is épít a kormány.” Szintén a Deákné vászonselejt kategóriájába tartozó Hvg.hu ezzel a címmel indít: „Space-központ épül Farkas Bertalan szülőfalujában 3 milliárdból.«

Az elnyomásáról naponta itthon és külföldön panaszáradatot zúdító médiatöbbség tehát ezt írta »tényként«, a tény forrására hivatkozva.

És mi van akkor, ha valaki fél percet rászán és megnézi e forrást? A Magyar Közlöny 2017. évi 25. számának 594. oldalán ez található a 2. tétel (Felső-Tisza kiemelt turisztikai térség hazai finanszírozású fejlesztései) 6. pontjában: »Térség élménykínálatának fejlesztése Kisvárda és környékén (pl. Gyulaháza Space központ) 3,00 milliárd forint.« Azaz: a Gyulaháza Space központ akár 100 milliót is kaphat. Vagy egymilliót.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2018. december 09. 09:57
!!!!! A Zeller-Gavritty Művek továbbra is él!!!!
balbako_
2017. május 19. 17:26
És ilyen és ehhez hasonló baromságokat nyomat az ellenzéki média. Igaza van Lovasnak a néphülyítésnek is van határa és igenis ez ellen fel kell lépni. Ő legalább megteszi!
tango47
2017. április 23. 16:17
Erre mondta Kohn báci, hogy "Ügyes."
nanemáne
2017. április 21. 13:18
Aztán majd a libsi sajtó számonkéri,hogy hová tünt el a 2 milliárd 999 millió.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!