Halott pénz

2017. február 01. 18:22

Nyilván az az ábra, hogy Garancsi, Vajna, Mészáros meg a többiek szuverén nagytőkésként rendelkeznek a nekik kiutalt százmilliárdos tételekkel, és véletlenül sem adják le a sápot a keresztapának.

2017. február 01. 18:22
Tóta W. Árpád
HVG

„Hát hogyne. Nyilván az az ábra, hogy Garancsi, Vajna, Mészáros meg a többiek szuverén nagytőkésként rendelkeznek a nekik kiutalt százmilliárdos tételekkel, és véletlenül sem adják le a sápot a keresztapának. Épül az autonóm, öntudatos polgárság. Orbán Viktor mindössze nyolcszázezer forint megtakarítással rendelkezik, és azt is a feleségétől kell elkérnie, ha vonatjegyet venne Svájcba.

Igaz, a miniszterelnök egyszer már megtapasztalta, mi lehet abból, ha egy feltőkésített jóbarát berág, és ellene fordul: Simicska Lajos dezertálása máig megoldatlan problémákat okozott. De megvonja a vállát, és belátja, hogy nem lehet minden az övé.

Aha, az a típus pont. A politikában ugyan dühöngő control freak, de anyagilag megelégszik a tisztes jómóddal, amit a miniszterelnöki fizetés megenged. Na jó, egy apró stadionra meg kisvasútra azért kölcsönkér a nemzettől, de a nemzet vidáman adakozik, igazán megérdemli az a drága jó ember. Lovasberényig, ha neki úgy esik jól.

A politika réges-régen meghekkelte a vagyonbevallások rendszerét. Megtalálta a módját annak, hogy elrejtse a szajrét. Közben dolgozik azon, hogy minél veszélytelenebbül lophasson. Erről szól a sajtó és a civilek vegzálása, az átláthatatlansági törvények (az úgynevezett Acélzseb-program), és a korrupciót pozitívnak, de legalábbis elkerülhetetlennek lefestő védőbeszédek. A megalázó jelenetek, ahol a professzor arról hablatyol, hogy attól még megéri az olimpiarendezés, ha szétlopják. Már fel sem merül, hogy kivételesen lehetne a verseny fair, és így a fölösleges pénzkidobás kevesebb. Nem: az ígéret az, hogy igenis szét lesz lopva, és ezzel együtt tessék örülni neki.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 424 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bontottcsirke
2017. február 03. 08:08
Szép lett, de meg kell jegyeznem a sánta vadkan mindig könnyű célpont.
áfonya
2017. február 02. 20:12
Nem csodálkozom hogy gyurcsány eladta a cégeit dmszki bajnai a vagyonukat külföldre kipakolták .. feltehető a 4-s mertró 176 milliárdja ellopása kapcsán nehogy teljes vagyon elkobzás kapjanak .Nem lehetetlen előre készültek kiderül az ügy semmit se tudjanak lefoglalni.
szamarhegy
2017. február 02. 16:43
Sajnos odági jutottunk, hogy a 'nemzetérért tisztességesen és szerényen élő' Orbán Viktor + Csányí + Hernádi + Pintér kör mostanra teljesen eruralta a magyar gazdaságot, gazdasági erővel vagy extra adók kivetésével, ilyen-olyan mesterséges, irányított (NAV vizsgálatokkal, munkaügyi ellenőrzésekkel, feljelentések kivizsgálásával) vegzálásokkal, cégre, cégekre szabott pályázatokkal bármely céget eladásra, résztulajdon eládára tudnak kényszeríteni. Orbán Viktor ma már a nagy cégek (CBA, OTP, MOL) résztulajdonosa, a Mészáros, Garancsi félék által megkeresett pénzek ezekbe, földekbe (Mészáros, Granacsi, Ráhelék, Anikó asszony, Anikó asszony rokonsága, Orbán apja, tesvére már számolni se tudja mi minden ugrott be a családi birtokrendszerbe. Csak a 'nemzetérért tisztességesen és szerényen élő' ME üldögél a 700e./2 forintjával az asztal (abban a volt főúri birtokban persze, amelyet Mészáros bérel Orbán apjától a gépeinek, de Orbán Viktor, meg Anikó asszony szaladgálnak oda...) körül, persze, ahogy gügye gyerekek, meg a fizetett Fidesz trollok gondolják.
catalina9
2017. február 02. 16:38
szamarhegy [Hozzászóló kiszűrése] 2017. február 2. 16:19 Orbán kiszervezett egy offshore cégnek az állami MVM-től sok tízmilliárdot, nemhogy nem képviselte az Állam érdekeit, hanem mindent megtett, hogy a MET évekig monopol helyzetben legyen." Szamárhegy maga ismeri a MET történetét, vagy csak üresjáratban hőbörög?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!