Szingliadó: ez csak hülye gyerekek provokációja lehet

2016. január 18. 09:14

Fundamentalisták, fantaszták és megrögzött népnevelők akár a legvégsőkig is hajlandóak elmenni annak érdekében, hogy a világot saját képükre formálják.

2016. január 18. 09:14
PolSzoc
PolSzoc

A friss ügyre visszatérve: el sem tudom képzelni, mi vezeti ezeket az embereket. Hiszen minden eddiginél többen akarják elhagyni az országot, még a legszolidabb becslések szerint is 300 ezer magyar ember lépett olajra. Rossz a levegő, minden sarokban ott lapít egy csinovnyik, minden pillanatban elönt a tahó mentalitás, a türelmetlenség, a rideg emberi viselkedés. Ráadásul – ha igazak a hírek – most is az ifjú titánok felől jött a flow. Komolyan megkérdezném az egyik ilyen 25 éves táskahordó taknyot: tényleg ezt gondolod a világról, a férfi-női kapcsolatokról?

Tényleg baj van

Kétségtelen, hogy súlyos népesedési problémával nézünk szembe. A népességszám 2010-ben tízmillió alá esett és bármennyire is hörögnek minden egyes családokat vagy az ügyet érintő nyilatkozatra a cinikus ellendrukkerek, a bajokkal foglalkozni kell. Nagyon súlyos társadalmi/gazdasági bajaink vannak jelenleg is, a lelki/mentális minőségünk a béka segge alatt van. Közben megy el mellettünk a világ, nem tudunk jól és időben reagálni a kihívásokra. Arról nem is beszélve, hogy a családalapítás és gyermekvállalás – minden nehézségével együtt – mégis csak egyfajta beteljesedése az embernek. De ha valaki ezt nem így gondolja, akkor az az ő döntése, hiszen a saját életében neki kell meghoznia a döntéseket. Persze ha hatvanéves korában a kutya sem nyitja rá az ajtót, vagy szar lesz a nyugdíj, akkor lehet sírdogálni.

A most felvázolt »ötletek« mindennél sötétebbek és a kívánt hatást válják ki. Aki csak teheti, újra kezdi az életét máshol, ahol nem akarnak minden pillanatban fundamentalisták a paplan alá bekukkantani. Megkeményíti a lelkeket. Nem erőszakot kell elkövetni egy közösségen/társadalmon, hanem olyan klímát, megélhetési lehetőségeket – másképpen: pozitív jövőképet – kell adni számára, ahol bizalommal tekint előre és mer élni.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2016. január 18. 14:36
Hülyegyerekek provokálják a hülyegyerekeket. Milyen érzés PolSzoc?
Akitlosz
2016. január 18. 13:11
Gyakorlatilag van szingliadó. A gyermekesek adókedvezményeket kapnak, ami pénzügyileg teljesen ugyanaz, mintha a gyermektelenekre extra adót vetnének ki. Pénzügyileg mindegy, hogy magas az általános adó és abból osztogatnak kedvezményeket, - ez van jelenleg - vagy alacsony az általános adó és még extra adókat vetnek ki. Politikailag azonban jobban hangzik az adókedvezmény, mint az extra adó, ezért választják a politikusok inkább a magas adókat és a kedvezmény osztogatást, mert olyannak tűnik, mintha ők adnának valamit, holott semmit, csak egyesektől kevesebbet vesznek el.
Tesze Tosza
2016. január 18. 11:18
DEMAGÓG!
clansman
2016. január 18. 10:08
Nálunk(Felvidék) ezt valamikor a szociban gyügeadónak hívták:) Pontosan már nem emlékszem de 26 vagy 28 felett, ha nem volt gyereked levonták a fizetésből...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!