A Nap TV nem lehet jó országimázs

2015. augusztus 13. 10:58

Egészen biztosan hihetetlen színvonalú, ünnepi hangulatú, félelmetesen izgalmas versenyeket fogunk látni idehaza 2017-ben, a vizes vébé két hetében. Ehhez a színvonalhoz kell felnőni az esemény prezentációjával is, a Nap TV ide egészen biztosan kevés lesz.

2015. augusztus 13. 10:58
Vékássy Bálint
Index

Ha már a kabalafigurát újragondoljuk, a logóval sem ártana egy kisebb kört futni. Mert a mostani a 2012-es debreceni úszó-Eb újragombolt változata.

Hihetetlen belegondolni, hogy egy vizes vébé volumenű esemény fő szimbólumának megalkotása nem nyílt keretek között, a közönség, a grafikus szakma és a lelkes amatőr firkálók bevonásával, megszólításával történt meg. Idő is bőven lett volna rá, hiszen mindez még az eredetileg elnyert 2021-es vébé okán született. Ezzel szemben valaki zárt ajtók mögött, a végeredményt ismerve vélhetően szakmai kontrollnélkül létrehozta azokat a fő marketingelemeket, amellyel a mi az országunk megítélését szeretnénk javítani.

Azt a vak komondor is látja, hogy az eddig látottakkal legfeljebb internetes mémként vagy különböző tévés show-műsorokban röhej tárgyaként tudnak megjelenni a magyarok művei. Illúziója senkinek se legyen, ezt mi csináltuk, magyarok, nem pedig XY grafikusművész, jelmeztervező!

Ahogy Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke a minap említette: »Ez egész Magyarország megmérettetése lesz.« Vagyis a felelősség közös, ez a mi nevünkben, és egyébként a mi adóforintjainkból történik.

Természetesen igen nehéz szépről, jóról, aktuálisról, divatosról, hasznosról értekezni, amikor esztétikumról van szó, ahol a szubjektív elem komoly súllyal esik a latba. A vizes vébé arculata annyiban mégis megkönnyíti a dolgunkat, hogy oly vállalhatatlan, laikusok számára is annyira szembeszökő az idejét múlt, évtizedekkel a nemzetközi trendek mögött kullogó gondolkodásmód, hogy ezt így bátran le lehet írni, ellenvélemény alig fog születni.

Úgy tűnik, hogy bár szavakban hatalmas eseményre készülünk, az még sincs akkora, hogy bármi új elképzelést, friss vonalvezetést, naprakész gondolatot megérdemelne, így maradt a roppant kellemetlen, korábban nyilvánvalóan keveseket érdeklő, kevesekhez eljutó iskolai szakköri színvonalon előadott munka. (...)

Egészen biztosan hihetetlen színvonalú, ünnepi hangulatú, félelmetesen izgalmas versenyeket fogunk látni idehaza 2017-ben, a vizes vébé két hetében.

Ehhez a színvonalhoz kell felnőni az esemény prezentációjával is, a Nap TV ide egészen biztosan kevés lesz. Még van idő jelezni Gyárfás felé, hogy az előző három Európa-bajnokság és a vizes világbajnokság nem ugyanaz az esemény presztízsben. Többet érdemel. Az akkori arculat nevetséges, érdektelen, ósdi.

Majd két év van hátra, még nem késő mindent újrakezdeni, és visszaállni a rajtkőre.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pkarcsi
2015. augusztus 13. 17:01
Tetű,magyar ellenes anyját az indexnek.Ez a szenny portál elhuzhatna a gulághokra firkászaival együtt.Üssön el benneteket egy nagy vörösbunkó,mielött Fletó közzétek lövet.
Vadjoe
2015. augusztus 13. 12:02
Milyen Nap TV?
puszika
2015. augusztus 13. 11:56
Ez a Vékássy valami mindent tudó iparművész vagy csak egy Indexes firkászinas?
StG
2015. augusztus 13. 11:47
Azért jó látni, hogy a kommenterek többsége nem fárasztja a magát a cikk elolvasásával.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!