Kötelező, röviden

2015. május 28. 10:14

Igen, kontraproduktív a holokauszt kötelezővé tételének ötlete, különösen, ha azt a színpadrendezőnek sem utolsó Ilan Mor promotálja bele az arcunkba.

2015. május 28. 10:14
Bazsó Bálint
Jobbegyenes

„A Pázmányon bevezetett, kötelezően elvégzendő Holokauszt-szemeszterrel mindenki elégedett lehet. Elégedett lehet az izraeli megszállástól minden percben rettegő, s elégedett az évtizedek óta erősödő antiszemitizmus fojtogató légkörében fuldokló honpolgár is.


Bárki fejéből is pattant ki ez a remek ötlet, az vagy nem érti Közép-Európa jobb sorsra érdemes lakóinak lélektanát, vagy szimplán csak magasról tesz rá.

Az Elbától keletre ugyanis az átlag halandó - úgy nagyjából az elmúlt száz évben - már megszokta, hogy ami felülről, vagyis a hatalomból érkezik, az csakis rossz, erőltetett, ízléstelen, idegesítő vagy hazug - minősített esetben mindegyik - lehet, tehát valami olyasmi, amit, ha teljesen nem is tudunk kizárni az életünkből, üveges tekintettel magunk elé meredve remegő állkapoccsal elfojtott ásítások közepette valahogy túlélhetünk. Kellő türelemmel.

Ebben a világban, ha valamit meg akarsz utáltatni az emberekkel: tedd kötelezővé. Igen, kontraproduktív a holokauszt kötelezővé tételének ötlete, különösen, ha azt a színpadrendezőnek sem utolsó Ilan Mor promotálja bele az arcunkba.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tóth mária
2015. május 28. 16:38
Kedélyesen írogatunk a témáról,pedig már a fél városnak tiltakozni kellene! Megérdemeljük a sorsunkat, gyávák lettek a magyarok! Ja, hogy a rektor is "családtag"? SZÉGYEN!!!
kjkj945
2015. május 28. 15:55
„A Pázmányon bevezetett, kötelezően elvégzendő Holokauszt-szemeszterrel mindenki elégedett lehet" Ez NEM IGAZ! Elégedett lehet Minden szemita, minden filoszemita minden zsbérenc, minden judeobolsi! De nem lehet elégetett aki ezekkel nem ért egyet. Akiknek közömbös az ezek között folyó vita.
realista
2015. május 28. 15:50
Ezt lehet a rektor túlzott szervilizmusa, karrierizmusa, a mindenáron való megfelelés számlájára írni, de van egy másik lehetőség is - ezzel a provokációval akarja a nyulat kiugratni a bokorból, azaz az embereket kimozdítani a birkaság állapotából, felrázni a mindenbe belenyugvás letargikus egykedvűségéből.
lucabrasi
2015. május 28. 15:44
lehet, hogy meg fogtok kövezni, de szerintem egyébként nem rossz ötlet. a holoiparág ellenére a zátlagember tényleg nem sokat tud a korszakról. az egyik oldalon gólyatábornak tekintik Auschwitzot a másik oldal a végletekig szeretné nagyobbítani az áldozatok számát. ha van egy ilyen tantárgy, akkor nagyobb lehetőség nyílik arra, hogy valóban informálódjanak a fiatalok több forrásból is, hogy mi történt abban a korban, mi vezetett odáig és a győztesek miért sulykolják a bűnös(vesztes) nemzetek dogmáját. a teljes igazság valószínűleg sosem derül ki, de mégis közelebb kerülünk a valósághoz, ha mindkét oldal (győztes/vesztes)verzióját elolvassuk. Drezdával ugyanez a helyzet, a rohadék angolok a csillagot is lehazudták az égről, hogy csak néhány ezer áldozat volt, a másik oldalon ez a szám másfél millióig is elment. Valószínűleg a kettő közt lehet az igazság, de aki ezt pontosan meg tudja mondani, az hazudik. Egy biztos, hogy mindkét oldalon rengeteg ártatlan ember pusztult el, a fegyvergyártó cégek meg gennyesre keresték magukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!