Ha ilyen barátaink vannak, minek nekünk ellenség?

2014. december 03. 17:07

Ugyanez a John McCain tavaly ilyenkor még együtt partizott az ukrán Szvoboda soviniszta, sokak szerint inkább egy tőrőlmetszett náci vezetőjével.

2014. december 03. 17:07
Bazsó Bálint
Jobbegyenes

„Az se zavarjon senkit, hogy ugyanez a John McCain tavaly ilyenkor még együtt partizott az ukrán Szvoboda soviniszta, sokak szerint inkább egy tőrőlmetszett náci vezetőjével, Oleg Tjagnyibokkal, aki így »vélekedett« az ukrán helyzetről: »ragadjatok fegyvert, harcoljatok az orosz disznók, a németek, a zsidó sertések és más férgek ellen«. Úgy tűnik, McCain szenátor úr sem volt mindig annyira finnyás.

Ne higgye senki, hogy a demokrácia hazáját egy cseppet is zavarja, a kormánypártok és csatolt részeik hogyan halásznak a zavarosban, hány hektár földet nyúlnak le, hány koncessziós díjat nyernek a cimborák, vagy éppenséggel a sarkon Tesco Express vagy CBA nyílik-e. Az sem igazán érdekli őket, hogyan cseszegetik a civileket az országban, vígan elbizniszelt már az USA ennél jóval nagyobb fertőben fürdő országocskával az utóbbi háromszáz évben. Ezek pitiáner ügyek.

Európa energiaellátása (pontosabban annak irdatlan piaca), Ukrajna sorsa és az érdekszférák újraelosztása a tét, amiben nekünk – bár teljesen kimaradni lehetetlenség lett volna - sikerült nyakig merülnünk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
betamás89
2014. december 03. 23:26
Több tekintetben nem értek egyet azzal, ahogyan a Fidesz az országot vezeti, viszont ebben az esetben szerintem a cikbenn foglaltakkal kellene OV-nek válaszolnia.
Sulammit
2014. december 03. 22:45
Na erről van szó Bazsó Bálint. Mikor érdekelte Amerikát a korrupció? Akkor magán kezdené, Ukrajnával folytatná, azután beugrana Romániába is. Csak az érdekeik megsértése. Majd megint csinálnak egy oroszok elleni James Bond filmet.
Sulammit
2014. december 03. 22:34
Úgy is mondhatnánk, hogy aki így bánik a barátjával, hogy bánhat az ellenségével?
tango47
2014. december 03. 22:23
Egy tény: ez az eset bizonyítja, hogy egy dolog van, amiben a demokraták és republikánusok egyetértenek - Orbán ekézése. Bezzeg ha Gripenek helyett F-16-osokat vettünk volna, ha Paksot az amikkal fejlesztetnénk és kérnénk a GMO-szarjaiknak és palagázuk behozatalát, már rég a legmagasabb kitüntetést adták volna Orbánnak, sőt hetente összejárnának vele Obamáék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!