Eltolódtunk

2014. szeptember 09. 07:37

Pintért kinevezték szakvezetőnek, elküldték kommunikációs tréningre, hogy megtanítsák „viselkedni”. Mi lett belőle? Egy belülről feszülő, kifelé letompult, erejétől megfosztott tréner.

2014. szeptember 09. 07:37
Deák Zsigmond
Magyar Nemzet

Amikor Pintért kinevezték szakvezetőnek, elküldték kommunikációs tréningre, hogy megtanítsák »viselkedni«. Mi lett belőle? Egy belülről feszülő, kifelé letompult, erejétől megfosztott tréner, aki nem meri őszintén elmondani Szalai Ádám mellőzésének okait, s már nem ordít rá senkire, a lébecoló, lélektelen játékosokra sem. Akik, mint most kiderült, nem is veszik őt komolyan. Imamalomszerűen hajtogatja a tolódás és a szerkezeti felállás fontosságát, ahelyett, hogy egyszer kieresztené a hangját, esetleg rájönne, hogy egy csel vagy egy kényszerítő bőven elég a létszámfölény kialakításához.

Nem játszom a naivat, tisztában vagyok a magyar futball helyzetével, a mieink képességeivel. Ám azzal is, a legesetlegesebb labdasportban előfordulhat, hogy a gyengébb nyer. Mint most a románok negyvenperces emberhátrányban Athénban, vagy az albánok Aveiróban a portugálok ellen. Azok az albánok, akiket júniusban simán vertünk felkészülési meccsen, nem jobbak nálunk, csak épp motiváltan, győzni akarva léptek pályára, nem taktikailag gúzsba kötve, mesterségesen visszafogott, már most bizonytalan jövőjű, „fogatlan” szövetségi kapitányukat levegőnek nézve.

Lehet, most sokan megmosolyognak ezért, de pirulva elárulom, hónapok óta minden este imádkozom sok minden más mellett azért, hogy a magyar válogatott kijusson a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságra.
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krksziget99
2014. szeptember 09. 12:51
Nem a Pintér a hibás hanem a Csányi, akinek azt volt a legfontosabb, hogy OTP nevű legyen a bajnokság, és hallgatott a Mezeire mert Ő volt a megmondóember aki legutoljára kijutott a VB-re, utána meg elköltött több milliót az edzőképzésnek nevezett gittegyletre, ahonnan csak a csókosok kerültek pozícióba! Tudom mi folyt az Mlsz-nél ahol az számított ki volt valaha jó játékos és nem az, hogy ma mit ér? Amikor a volt edzők azért jártak be az MLsz-be, hogy havi apanázst felvehessenek mert" akinek neve van azt nem sérthetjük meg pár forinttal" amíg azok lesznek ott akik ezt kialakítottták soha nem magyar foci mert csak a napidíj számít az FIFA-nál az UEFA-nál, nem az számít ki tud a miniszterelnőkkel lábtengózni hanem ki az aki tesz is a fociért!
Forsz
2014. szeptember 09. 10:17
Részemről egy teljesen szubjektív magán vélemény: Most, hogy megvitatásra kerül Pintér pozíciója, szerintem Pintérnek el kell felejteni a kommunikációs fejtágítót és önmagát kell hozni a románok ellen. Az egzisztenciális helyzetén ez ma már semmit sem ront, viszont a csapatnak talán használna, ha nem egy moderált és ezáltal megkeveredett szövetségi kapitány vezetné őket, hanem egy talán rossz modorú, de legalább nem összezavarodott és bátortalan báb. Egy olyan ember, akit nem formáltak szalonképessé. Aki leharapja a játékos fejét, ha az nem akarja leharapni ellenfelet. A románok ellen, Bukarestben, biztos, hogy ez kell!
Forsz
2014. szeptember 09. 08:56
Szerintem, ha már Pintért választotta Csányi, akkor nem kellett volna a személyiségét farigcsálni. Én pontosan emlékszem a véleményemre a kinevezése idején folyó vita kapcsán. Azt mondtam, hogy legalább lesz egy szakvezető, aki vehemens arroganciával fogja kezelni ezt az apatikus, tohonya társaságot. Lesz valaki aki felrázza ezt a beszari, működni csak 50 %-on képes bandát. Aki leugatja a fejüket, ha képtelenek felpörögni és a magas fordulatot tartani. Most kiderült, hogy Pintért az egyetlen erényétől is kapásból, elsőre megfosztották. Azért azt sem hagynám ki, hogy a szövetség szó nélkül megy el a Szalaik és Husztik durcizásai mellett, hogy egy kis pöcs, mert a Szalai végül is az, pimaszkodva packázik az MLSZ-el, az ország szurkolótáborával. Gera pedig sajnos mindig is sérülékeny volt. Három kulcsjátékos kiesése, plusz Lipták kényeskedése egy kicsit sok. Ennek ellenére, valami érthetetlen amatörizmusra utal, hogy a nehezen megszerzett vezetés után 10 perc alatt két gólt voltak képesek kapni. Nem tudom, ebben volt-e szerepe annak, hogy Pintért viselkedni tanították.
*ufó*
2014. szeptember 09. 08:46
--hónapok óta minden este imádkozom sok minden más mellett azért, hogy a magyar válogatott kijusson a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságra.-- és ha kijutunk, mi lesz ? megmondom: mi leszünk a pofozózsák kell ez nekünk ? a szar szemét fidesz házilapja mno szerint igen, ez a kívánatos, hogy lealázzanak bennünket az EB-n, lehet tapsolni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!