Erre építhetünk: hatalmas elismerés a magyar válogatottnak az Eb előtt

2024. április 26. 10:31

Jonathan Wilson, a Futballforradalmak című taktika- és stratégia-történeti könyv szerzője hazánkba látogatott, beszélt a magyar válogatottról is.

2024. április 26. 10:31
Szoboszlai Dominik (középen) a Magyarország-Törökország barátságos labdarúgó-mérkőzés után a Puskás Arénában 2024. március 22-én. A magyar válogatott 1-0-ra győzött - Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Futballszakmai körökben rendkívül elismert vendége volt a budapesti Football Forum Hungary 2024 konferenciának: Jonathan Wilson, a Futballforradalmak című taktika- és stratégia-történeti könyv szerzője járt Budapesten, akire lecsapott egy interjú erejéig az nb1.hu. A szakember Marco Rossi magyar válogatottjáról, és a csapat kapitányáról, Szoboszlai Dominikról is elmondta a véleményét.

Ezt is ajánljuk a témában

„Amit láttam a magyar válogatott elmúlt évekbeli teljesítményéből, az nagyon lenyűgöző volt. Tetszett, ahogyan erőfölényt próbáltak létrehozni, nyilvánvalóan egy nagyon masszív csapatról van szó. Egyértelműen arra számítok, hogy a magyarok a második helyen végeznek a csoportjukban, valószínűleg Németország mögött. Skóciát könnyedén meg kell verniük, de Svájc ellen is magyar győzelmet várok.

Szerintem Magyarországtól a 16 közé jutás a legkevesebb, amit elérhet az Eb-n. Aztán majd meglátjuk, hogyan alakul a sorsolás és a folytatás

– fogalmazott Wilson, aki a liverpooli magyar középpályásra, Szoboszlai Dominikra is kitért.

Ezt is ajánljuk a témában

„Zseniálisan kezdte a szezont, az első három-négy hónapban tényleg ragyogóan játszott, fantasztikus gólokat lőtt. A Liverpool ebben a szezonban újraszervezte a keretét. Szoboszlai Dominik mellett a Vörösök megszerezték Alexis Mac Allistert, illetve Curtis Jonest, aki szerintem szeretett volna többet játszani. Henderson és Wijnaldum távozott, Thiago a sérülése miatt nem játszott.

Most láthatjuk, hogy Mac Allister valószínűleg kulcsszerepet fog játszani a Liverpool jövőjében, még hosszú ideig, csakúgy, mint Szoboszlai, ők mindketten nagyon fiatalok még.

Moises Caicedót és Romeo Laviát szerette volna megszerezni a Liverpool, de nem volt rá pénze, aztán jött Szobo, és remekül teljesített” – elemezte a Vörösök keretének összetételét Jonathan Wilson.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jajdejónekünk
2024. április 26. 11:44 Szerkesztve
Szeretném ha tudnátok: a magyar válogatott igazából nagyon rossz, minden csak illúzió. Illetve csak azért tudunk győzni, mert a mezőny ki lett bővítve, a többi csapat nem akart igazából nyerni, rossz volt a széljárás, stb. Bizony, már több éve! A magyar foci annyira rossz, hogy minden győzelem egy vereséggel ér föl, és ha majd végre valamikor kikap a magyar csapat, mi a károgókkal mondjuk majd: na ugye. Ja, és addig sem szabad semminek örülni.
iimre
2024. április 26. 11:20
"Erre építhetünk: hatalmas elismerés a magyar válogatottnak az Eb előtt" MI történt? Odaígérték nekünk az EB-aranyat, vagy mi? :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!