Megtanultam szoknyában és tűsarkúban is tekerni

2014. július 03. 17:38

Rozit feldíszítettem egy óriási piros szélforgóval is, ami frankón visszafogta a teljesítményt, viszont mosolyt csalt az emberek arcára útközben.

2014. július 03. 17:38
Kószó Rita
Hungarian Cycle Chic

„Azt hiszem, tavasz volt, kb. 2 éve. Éppen autót terveztem venni, kerestem a városi életmódhoz legjobban passzoló típust. Viszont amikor végiggondoltam, mikor, hogyan és mire is tudnám használni az autót, rájöttem, hogy tulajdonképpen nem is arra van szükségem. Naponta a munkahelyemre biztos nem autóznék, bulizni sem azzal járnék, maximum nagybevásárláshoz vagy hétvégi kiruccanásoknál jönne jól.

Mindezért fenntartani egy autót? Felesleges. Ugyanakkor szerettem volna függetlenedni a tömegközlekedéstől és inkább a magam útját járni.

Ekkor jött a felismerés: nekem bringa kell! 

(...)

Rozit feldíszítettem egy óriási piros szélforgóval is, ami frankón visszafogta a teljesítményt, viszont mosolyt csalt az emberek arcára útközben. :)

És nemcsak ők mosolyogtak, hanem én is. Sokkal jobban indul úgy a nap, hogy nem a villamos után futok, vagy a metróra próbálom felpréselni magam, hanem a saját tempómban suhanok végig a napsütésben a Duna mentén. Esténként is mire hazatekerek egy nehezebb nap után, minden munkahelyi stressz elszáll belőlem. Arról nem is beszélve, hogy napi 20 kilométer tekerés után a bőrömben is jobban érzem magam. És ehhez még a tüdőmet sem kell kitekernem, irodai ruhában csak szépen kényelmesen gurulok.

Ez nem street racing. Egy holland bringához szerintem amúgy sem passzol a száguldás. Mostanra már megtanultam mini es maxi szoknyában, és tűsarkúban is tekerni. Legújabb találmányom az egyik combomra húzott vékony gumis hajpánt, ami alá be tudom csíptetni a szoknya szélét, így menet közben nem libbenti fel a szél.

Bocs, fiúk!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2016. október 18. 07:41
Egészségére kislány!
atila68
2014. augusztus 25. 11:07
Februárban piros szélforgó gépkocsi helyett nem mosolyt csal az arcra hanem könnyeket a menetszél.
S0ma
2014. július 24. 17:35
Többször kipróbáltam, milyen Pesten biciklizni, maradtam az autónál.
grad
2014. július 24. 17:35
Pesten bringázni valóban bizonyos fokú hőstett!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!