Pressman nem lacafacázik, Pamkutya után Díler Kevint és Dzsúdlót is táncba vitte

2024. május 05. 07:10

Finoman fogalmazva kilóg az a bizonyos lóláb.

2024. május 05. 07:10
null
Felhévizy Félix
Magyar Nemzet

Nyitókép: Facebook/Török Péter

„Felhévizy nagyon meglepődött a héten, mert az egyik népszerű influenszer, Dancsó Péter nagyon kemény videót tett közzé, amelyben lerántotta a leplet egy ördögi tervről. Az influenszerek világa fölöttébb érdekes világ. Pár év alatt gyakorlatilag a semmiből vezető véleményformálókká váltak ezek a figurák, mert rengeteg internetes követőjük van, így nagyon sok emberhez eljutnak napról napra. Eleinte különböző termékek reklámozására használták fel a rajongótáborukat, de az utóbbi időben sokan közülük már politikai megnyilvánulásokkal is fűszerezik megjelenésüket.

Az, hogy mi lehet ennek az oka, egyértelmű: a nagy elérés miatt a politika számára értékessé váltak és mivel gyakorlatilag a magyarországi internettortából a liberális baloldal szakítja ki a legnagyobb szeletet, így ezeket a politikai világnézettel és identitással nem rendelkező fiatalokat ők próbálták, próbálják behálózni, becsatornázni oly módon, hogy az ő politikai érdekeiket képviseljék. Ebben élen jár David Pressman úr, az amerikai nagykövet. Ő már korábban elkezdte magához édesgetni a nagy nézettségnek örvendő influenszereket és népszerű közéleti figurákat.

Tavaly nyáron a pride alkalmából meghívott magához több magyarországi tartalomgyártót, ahol kedélyesen elbeszélgettek a világ és Magyarország dolgairól. Azóta több ehhez hasonló esemény is volt a nagykövetnél, amikről a Magyar Nemzet is beszámolt.

Dancsó Péter, az RTL korábbi sztárja, ismert influenszer, a Videómánia csatorna tartalomkészítője legújabb videójában lerántotta a leplet a Pressman-bébik szörnyű titkáról:

Ezt is ajánljuk a témában

»Jogos lehet a kérdés: vajon miért járkálnak ennyien az amerikai nagykövetségre? Mi hasznuk lehet abból, hogy egy fotólehetőséggel támogatják egy idegen ország érdekeit? Mi a hosszú távú célja az amerikai nagykövetnek, hogy olyanokkal smúzol, akiket könnyű lenyűgözni egy fontosnak tűnő estebéddel? Lehet azt mondani, hogy ártalmatlan ismerkedés történik, ahogy azt a naiv Pamkutya el is hiszi. Természetesen nem úgy kezdődik a politikai agitáció, hogy rögtön megmondják, mit kell tenned. Hosszú távon, szép lassan édesgetik maguk mellé az influenszereket, hogy később már maguktól is posztoljanak olyanokat, amik az érdekeikkel azonosak. Egyre több tartalomgyártóról, influenszerről van szó, akik előtte nem is politizáltak, de az utóbbi években olyan szektaépítés történt az interneten, hogy már ők sem kerülhetők ki.«

Dancsó videója nagy port vert fel, ennek ellenére Pressman továbbra sem állt le. Május elsején újabb összejövetelt tartott, ezúttal a Mobilfoxot alapító Diller Kevint, Viszkok Fruzsit, a DJ-ként foglalatoskodó Parafát, Karin Dragost és Dzsúdlót hívta meg. A találkozót pedig a következő szöveggel magyarázta:

Ezt is ajánljuk a témában

»Ma 20 éve, hogy Magyarország csatlakozott az EU-hoz (azaz Brüsszelhez), egy óriási előnyökkel járó bővítés részeként. Az évforduló előestéjén egy újabb, Magyarország jövőjéről szóló élénk beszélgetésnek adtam otthont vállalkozók, tudósok, jogvédők és művészek következő generációjával.«

Azt nem tudhatjuk pontosan, hogy mi történt ezeken a beszélgetéseken, annyi azonban bizonyos, hogy Dancsó Péter a videójában beszámolt arról is, hogy őt is próbálták befűzni, és hogy lassan már alig vannak olyan tartalomgyártók, akik nem álltak be ebbe a – ahogy fogalmaz – »belpesti szektába«:

»Pedig próbálkoztak nálam is keményen. És miután ez nem jött össze nekik, megpróbáltak minden belpesti szócsőben valami bukott hősként prezentálni, hátha majd akkor kevesebben fognak nézni engem. Ez pont fordítva sült el, ezt csinálták 10 éve is.« – Itt tartunk ma. Nem szabad úgy tennünk, mintha semmi sem történt volna. Finoman fogalmazva kilóg az a bizonyos lóláb. Nagyon valószínű, hogy amit Pressman csinál, az bizony politikai befolyásszerzés a magyar influenszerek segítségével – gondolta magában Felhévizy, majd leült a gépéhez és megnyitotta a Patrióta YouTube-csatornáját, ahol legalább biztos, hogy nem Pressman úr és rajta keresztül a liberális baloldal véleménye köszön majd vissza.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-82
2024. május 18. 02:08
🍓 ️ ­­I­g­­a­z­­­i n­i­­­m­­f­­­o­­­m­­á­­n­i­­á­­k­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
eljolesz
2024. május 05. 19:27
"élénk beszélgetésnek adtam otthont vállalkozók, tudósok, jogvédők és művészek következő generációjával." Nocsak! Pressmanci friss húst keres?
tapir32
2024. május 05. 18:58
1944 és 1991 között Magyarország a szovjet csapatok által megszállt ország volt. Semmilyen téren nem rendelkezett önállósággal. Magyarország báb diktatúra volt! Báb párt, báb kormány, báb állam! Az MSZP és a DK annak az MSZMP nek az utódpártjai amelynek a hatalmát a szovjet fegyverek biztosították. Azért, hogy hatalmon maradhassanak az MSZMP vezetői bármit megtettek a megszállóinknak. Kiszolgálták azokat, kollaboránsok voltak. Franciaországban a német megszállókkal kollaborálókat felkötötték. Nálunk Hornnak szobra van!
google-2
2024. május 05. 15:55
Nem tudom, hogy ez jó vagy rossz, de egyiküket sem ismerem. És ezen nem is készülök változtatni. Azariah legalább énekel…
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!