Tolvajkergetők: igazságosztók vagy bűnözők?

2014. június 13. 09:56

Ha úgy harcolunk a bűnözés ellen, hogy eközben mi is bűncselekményt követünk el, megszűnik az erkölcsi alapunk az ítélkezésre.

2014. június 13. 09:56
volgyesikrisz
Fent és Lent

Mit kínál a Tolvajkergetők reality-showja?

Amikor egy ilyen történet kapcsán egy korábbról ismert személy neve felmerül, érdemes elgondolkozni azon, hogy mi lehet ennek az embernek az mozgatórugója:

 

– Boldog, békés, biztonságos országot akar?

– A rendőrséget akarja segíteni?

– Nagyobb hírnevet akar magának?

– Politikai céljai vannak?

– Vagy csak szereti a balhét?

P. Tamás korábbi szerepléseiből lehet következtetni arra, hogy mi a valódi célja ezeknek a szervezkedéseknek. Meggyőződésem, hogy nem a békés, boldog Magyarország megteremtése, hanem valami teljesen más. És ez igenis fontos kérdés, mert gyakran nem nézünk a felszín alá, nagyon sokszor megelégszünk azzal, hogy végre valaki kiszolgálja az igényünket, megteszi helyettünk, amit mindig is szeretettünk volna. Jelen esetben megbüntet valakit. Talán pont ezért is népszerűek azok a filmek, amelyekben a rend őre átlépi azokat a szabályokat, amik között dolgoznia kéne, vagy a főszereplő egy olyan igazságosztó, aki jól ellátja a bűnözők baját (Batmantől Eastwoodon keresztül Segalig sok ilyen van). Erre mindig is lesz igény. Mint a pornóra. De ott is vannak olyan dolgok, amit nem kell az életben megvalósítani.

A történetek nagy része nem véletlenül van videóformátumban. Közel hozza hozzánk az eseményt, részesei lehetünk, de valójában nem mocskoljuk be a kezünket, így mégis kimaradunk belőle.

Miközben nézzük ezt a reality-showt, nem egy mosóport akarnak eladni nekünk, hanem egy ideológiát juttatnak el a tudatalattinkba, és legkártékonyabb érzéseinket – mint a bosszúéhség és a gyűlölet – erősítik fel bennünk.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Netuddgi
2014. június 13. 10:53
Lófasz mama! Azzal élnek és néha visszaélnek amivel a bűnözők. A joghézagokkal. Ha Tomcat nem olyan hülye, és ez bizony felvet néhány komoly kérdést, hogy arcon lövi a csávót, akkor most nincs ügy. Valamiért úgy érezte, hogy 5 harcművésszel és 6 operatőrrel körbevéve neki lőnie kell. a. ennyire instabil és akkor nem célszerű egy ilyen szervezetet vezetnie b. agent provocateur és az egész ennek a jobb sorsra érdemes kezdeményezésnek a lejáratására történt
MZ/X
2014. június 13. 10:52
Amíg ilyen fasz rendőrségünk van, addig ilyen tomcetek is lesznek. Amíg a törvény jobban védi az elkövetőt, mint az áldozatot, addig ilyen tomcetek is lesznek. Amíg a rendőrségnek fontosabb a trafizás, mind a bűnözők üldözése,addig ilyen tomcetek is lesznek. Amíg a rendőrség (lásd a tolvajkergetők weblapján a filmeket), jobban vegzálja a tetten érő bejelentőt, mint a többszörösen visszaeső tolvajt, addig ilyen tomcetek is lesznek. Amíg romagyilkosokról film készül, miközben a roma gyilkosokról hallgatnak, addig ilyen tomcetek is lesznek. Amíg a lakásfoglalóknak jogaik vannak, a lakástulajdonosoknak pedig nem, addig ilyen tomcetek is lesznek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!