Sólyom

2013. július 27. 12:49

Ezek kiütést kapnak, ha magyar trikolór alatt történik valami.

2013. július 27. 12:49
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap

„Lassan egy hónapja röppent fel a hír, hogy Sólyom Airlines néven új magyar légitársaság kezdi meg működését. Komoly flottával, arab pénzügyi háttérrel, magyar tulajdonosokkal, prémiumkategóriában, kidolgozott üzleti tervvel.

Már a hír másnapján beindult a szokásos cinizmus. Cinizmus, gúnyolódás, röhögés, hitetlenkedés. Hirtelen tele lett a nyilvánosság névre hallgató közvécé repülésügyi szakértőkkel, akik felírták a budi falára saját maguk okosságait. (...)

A Hír24 nevű társaság pedig azt a remek viccet eszelte ki, hogy felment a várba, és külföldi turisták orra alá dugta a Sólyom Airlines feliratot, olvassák már el. És azok meg elolvasták. Amelyik nem volt közülük analfabéta, „szolyom erlájns”-nak olvasta a szöveget, ami, lássuk be, nem olyan elborzasztó. Magam pedig azon töprengtem közben, hogyha a Hír24 nevű kretének ezzel a melóval végeztek, kiugorhatnának a Keleti környékére vagy a Kissalétrom utcába, és a helyiek orra alá dughatnának néhány légitársaságnevet. Mondjuk, kezdetnek ezt: Vueling; vagy ezt: Volareweb; vagy esetleg ezeket: Skyairlines, Qathay Pacific, Norwegian Air Shuttle, Merpati Nusantara Airlines, Sriwijaya Airlines. Aztán a felolvasások után haladéktalanul értesítsék a spanyolokat, olaszokat, norvégokat, indonéziaiakat, hogy csukják be a boltot, mert a magyar Kissalétrom utcában meg a Síp utca és Dob utca sarkán nem tudták kiolvasni a légitársaságuk nevét.

Eh, hagyjuk a fenébe! Gondoljunk inkább arra, hogy a Kun Bélával Nyugatra menekült vörös emigráció ugyanezt csinálta. Amikor megnyílt például a Gellért gyógyfürdő, azzal írták tele a nyugati lapokat, hogy ne jöjjenek Budapestre fürdeni, mert a budapesti fürdők vize pestissel fertőzött. Ezek jogfolytonosak, ezek semmit sem változtak lassan száz év alatt. Ezek kiütést kapnak, ha magyar trikolór alatt történik valami. A mi türelmünk pedig hatalmas – de nem végtelen. Ezt kéretik észben tartani.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 293 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kronikas
2013. november 20. 12:30
http://index.hu/gazdasag/2013/11/20/ezen_nyereszkedhetett_a_solyom/
Felebarát
2013. november 14. 13:07
milyen arab_? afrikai...vagy már ki tudja mi... jött egy repülő,aminek nem is magyar volt a felségjele...elvileg, legalábbis a hivatalos radar figyelőn... elvileg van kéát gép valahol és miért is magyar?
azta
2013. november 14. 13:04
az a sok cinizmus... mit tett a Sólyommal? :D Zso'ltikám, ki a cinikus? aki direkte holt társaságot hoz létre valami mögöttes szándékkal, vagy aki átlát a szitán! ki? mondd meg, de hangosan!
Serio
2013. augusztus 28. 12:44
Jaj bazmeg, BÁR igazad lett volna Zsolt. Azaz BÁR ne lett volna igaza az amúgy valóban menthetetlenül hungarofób és cinikus huhogóknak. SÓLYOM ÉTOLAJ, BASSZUS?! ARANYKÖZPONT, BÖRTÖN?! Nem tudom hogy ez mi, de hogy nem légitársaság az biztos. Én valamiféle abszurd médiahekkre, országos viccre számítok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!