III. Tavaszi lámpaszámlálás

2013. március 26. 14:49

Saját településed tetszőleges, de viszonylag forgalmas pontján március 28-án, csütörtökön 19:00 és 19:20 között kell megszámolni az elhaladó bringásokat, és feljegyezni hányan rendelkeztek kivilágított kerékpárral.

2013. március 26. 14:49
Kürti Gábor
Criticalmass.hu

„Segítségetekkel két éve végezzük az országos lámpaszámolásunkat, amit csütörtök este újra (ötödik alkalommal) megismétlünk. Ezzel olyan adatokhoz juthatunk, ami az országban egyedüliként alkalommal mutathatja ki, hogyan változnak a kerékpárral közlekedők lámpahasználati szokásai. Kérünk áldozz erre pár percet, segíts nekünk! A feladat nagyon egyszerű... 

Saját településed tetszőleges, de viszonylag forgalmas pontján március 28-án, csütörtökön 19:00 és 19:20 között kell megszámolni az elhaladó bringásokat, és feljegyezni hányan rendelkeztek kivilágított kerékpárral. A 20 perces mérés eredményét küldd be nekünk! Mi táblázatba szerkesztjük és közzétesszük a végeredményt. A kapott adatokat e bejegyzés alá, külön hozzászólásként várjuk, de csak ezek az adatok, és ilyen sorrendben szerepeljenek benne: 

Neved/nicked: xyz

Település neve: xxx

Lélekszáma (ha ismered) : yyy

Helyszín (kerület, utca, kereszteződés): zzz

Kerékpárosok száma: 999

Ebből első+hátsó lámpás: 999

Csak első lámpás: 999

Csak hátsó lámpás: 999 

(a legkisebb település adata is fontos; úton és járdán haladók ugyanúgy számítanak,; pontosan 20 percig mérj; minden haladási irányt számolj; olyan pozíciót keress, hogy jól lásd az első és hátsó lámpát is haladási iránytól függetlenül; csak a világító lámpát számoljuk; használj papírt és tollat, mert sok bringásnál könnyű belezavarodni; forgalmas ponton inkább kérj segítséget; ne torzítsd, becsüld vagy kozmetikázd az adatokat, legyél pontos; ha elrontottad, inkább kezdd újra a 20 percet, de 19:30 után már ne fogj bele, mert torzíthatja az eredményt)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!