Hetedik nap

2012. október 21. 14:51

Az Ormánságra az ország egyik legszegényebb térségeként szoktunk gondolni. Mégsem panaszokat hallottunk. Inkább egyfajta büszkeséget, hogy mennyit változott, fejlődött itt a világ.

2012. október 21. 14:51
Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc
A mi országunk 2012

„Sámod aprócska ormánsági település. A polgármester fogad bennünket. Sokan jöttek el egy rövid beszélgetésre: környékbeli polgármesterek, kistérségi vezetők, érdeklődők. Az egyik polgármester hozzám lép. Mondja, hogy odaszóltak a Fidesztől, hogy mit keres a környéken Gyurcsány és miért találkoznak vele. Gyakori eset. Hányszor megtörtént az elmúlt hónapokban, hogy a Fidesztől félve kerülték a találkozást ilyen-olyan helyi vezetők... De azt is látom, hogy egyre kevésbé fogadnak szót az emberek a helyi fideszes notabilitásnak. A félelmet lassan felváltja a megvetés. Meg a »csakazértis« hangulata.

Az Ormánságra az ország egyik legszegényebb térségeként szoktunk gondolni. Mégsem panaszokat hallottunk. Inkább egyfajta büszkeséget, hogy mennyit változott, fejlődött itt a világ az elmúlt tíz évben, vagy legyünk pontosabbak, ahogy a polgármesterek mondták, a szocialista kormányzás alatt. Dicsérik az egykori szocialista országgyűlési képviselőt, Kocsi Lászlót, aki szinte mindent elintézett: épült út, iskola, orvosi rendelő, szennyvízcsatorna.

Bónis Imre polgármesterrel útnak indulunk. Családokat látogatunk. Mondanom sem kellene, ugyanaz a panasz mindenhol: nincs elég munka. A közmunka egy kis segítség, több a semminél, de az sem jut mindenkinek, és a havi negyvenhétezer forint alig elég valamire. Nem kell ezeket az embereket munkára biztatni. Dolgoznának, ha lehetne, ha kellenének valakinek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Talibán
2012. október 22. 11:31
Elmentem hányni.
Soma
2012. október 22. 11:00
"Sokan jöttek el egy rövid beszélgetésre: környékbeli polgármesterek, kistérségi vezetők, érdeklődők." --- Voltatok 37-en?
vagabond visszatér
2012. október 22. 09:22
Nem értem gyurcsànyferit. Miért nem fogja azt a pàrmilliàrdocska forintjàt, amit sikerult lenyulnia, és haggya ott az orszàgot. Magyarorszàgon a népszerusége nulla. Na de miért menne el?! Nincs a beigért elszàmoltatàs.
ballada
2012. október 22. 05:39
Hobo blues band - A hetedik http://www.youtube.com/watch?v=ZXLP3K8RQoA Gyf mint hépróbás. S ha mindez volt, ahogy írva, hét emberként szállj a sírba. Egy, kit tejes kebel ringat, egy, ki kemény mell után kap, egy, ki elvet üres edényt, egy, ki győzni segít szegényt, egy, ki dolgozik bomolva, egy, aki csak néz a Holdra: Világ sírköve alatt mégy! A hetedik te magad légy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!