Istállóból lett gyerekszoba

2012. augusztus 16. 21:46

Tóth Imre fideszes képviselő gyerekszobája valószínűleg az istálló volt. Ezért természetes neki, hogy lekancázta Nyírbátor szocialista polgármesterét.

2012. augusztus 16. 21:46
Gurmai Zita
MTI-OS

„Tóth Imre fideszes képviselő gyerekszobája valószínűleg az istálló volt. Ezért természetes neki, hogy lekancázta Nyírbátor szocialista polgármesterét.

Sajtójelentések szerint Tóth Imre fideszes önkormányzati képviselő egy blogbejegyzésében »lekancázta« Balla Jánosnét, Nyírbátor polgármesterét. A fideszes képviselő sajátos megnyilvánulására nyírbátori asszonyok hívták föl a figyelmem, akik szerint megdöbbentő, hogy egy politikus ilyen hímtahó módon beszél politikai ellenfeléről, aki éppenséggel egy nő.     

Személyesen is beszéltem Nyírbátorban való tartózkodásom alatt a polgármester asszonnyal, aki elmondta, hogy számára nem újdonság Tóth Imrétől ez a megnyilvánulás, csak azt nem érti, hogyan nyilatkozhat a fideszes képviselő úr olyan ülésről, amin ott sem volt. A képviselő testületi ülés nyilvános, a helyi televízió közvetíti. A város lakossága ismeri Tóth Imre stílusát, akire a helytálló érvelés helyett mindig az arrogancia a jellemző, de most minden határt átlépett. Hogyan nevezheti az ülésen résztvevő, az iskolájukért aggódó pedagógusokat és szülőket kirendelt »pribékeknek«? A képviselőtestület üléseit pedig »bugyiháborúnak«.

Tóth Imre nyírbátori frissen leváltott Fidesz elnök sértő, és a város polgármesterének emberi és női méltóságát is meggyalázó kijelentései túlmennek azon a határon, amelyet mi, szociáldemokraták és európaiak, egyszerű polgárok elutasítunk. Ez a hozzáállás és viszonyulás embertársainkhoz, politikustársainkhoz, sőt magához a nőkhöz, szinte mindennapos a fidesz részéről.

Azért, hogy ez a fajta tuloktempó ne hatalmasodjon el rajtunk, mindannyian felelősek vagyunk, így Tóth Imre nyírbátori frakcióvezető is. Aki bár önéletrajza szerint »értelmiségi« családból származik, ez megnyilvánulásain meglehetősen kevéssé látszik. Abban bízunk, hogy legalább három gyermekének kész emberséget, tiszteletet, alázatot tanítani. Ha ezen képes elgondolkodni?!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
füst
2012. augusztus 17. 10:26
Citta mama megszólalt. Színtén fontos, az ország szempontjából sorsdöntő kérdésben.
stefanovszky
2012. augusztus 17. 10:09
Gurmai Zita...annyit ér már a politikában, mint döglött lovon a patkó.
liberálzöld.
2012. augusztus 17. 10:09
A bunkó az bunkó. Még ha fideszes is!
Nick:Hornby
2012. augusztus 17. 09:49
Zitával nem vitatkozunk. Stílusa lehengerlő. Súlyos egyéniség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!