Ha mindenki az úton tekerne

2012. május 18. 18:30

Minél többen tekerünk az úton, annál nagyobb biztonságban leszünk. Amíg viszont mindenki a járdára menekül, az autósok győznek.

2012. május 18. 18:30
Sajátzsíron
Saját zsíron

 

Kezdeném azzal, hogy én megértem, hogy sokan félnek az utakon. Alapszabály, hogy minél nagyobb a sebességkülönbség, tehát minél lassabb a bringás és nagyobb a sebességkorlát, annál többször történnek atrocitások. Nem kellemes, amikor az ember mellett centikre megy el egy autó/busz/kisteher 20-30-40 km/h vagy még nagyobb sebességkülönbséggel. Most nem megyek abba bele, hogy egy átlag gyalog 4 km/h-val halad, egy átlag járdázó pedig 20-szal, ami ugye 5x-ös különbség, nahde ez most mellékes. Ami fontosabb lenne, hogy minden járdázó megértse, hogy ha az a 4-5 bringás, aki a járdát választotta amíg én elhaladtam az úton tekert volna, akkor nem én vagyok az egyetlen »akadály« és lehet a végén még hozzászoknának az erre autózók a bringások látványához az úton és jobban figyelnének.

Safety in numbers. Azaz minél többen tekerünk az úton, annál nagyobb biztonságban leszünk. Amíg viszont mindenki a járdára menekül az autósok győznek.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
torzsmokus
2012. május 30. 06:09
honnan veszed, hogy nem szabálysértés? (de a lerugdosás is az...)
orion
2012. május 30. 06:08
Ez pont nem igaz. Van amikor igen, vannak, akiknek igen, sok másnak meg sohasem. Pattanjon bringára mindenki 5 és 95 között, jó. Esik az eső, a hó, csomagokat kell cipelni, stb. nem gond, szerelünk a bringákra utánfutót,oldalkocsit, aztán tetőt, aztán beburkoljuk az egészet, aztán rájövünk, hogy hegynek fölfelé nem bírja a szívünk, lefelé szédülünk-szóval kell valami kiegészítő hajtóerő-és máris a kocsinál vagyunk. Nekem egy héten 3-4x kell a családom idős tagjait látogatni, ellátni,vinni ide-oda úgy, hogy ha Budapest térképébe beállítasz egy egyenlő szárú háromszöget, a csúcspontjai szinte egybeesnek a célpontokkal+ a temetők, orvosok stb. Csinálja ezt bkv-val vagy bringával az, akinek 3 anyja volt! Igen, a "zén pénzemé', vazze"! Most köszönetet mondok annak az autóstársamnak, aki hozzásegített ahhoz, hogy a szemben balra sávban kikerülhettem a 3 gyerekes bringás családot, ahol a szülők egy forgalmas kereszteződésben hagyták csalinkázni az 5-8 éves korú gyermekeiket, gondolom tanulási célból.Hiába figyelek én, ha a biciklisek közül egyre többen vegyítik a kresz teljes mellőzését a gyakorlatlansággal. Ha van defenzív vezetés, legyen már defenzív tekerés is!!
Wilbur Nárcisz-11 Swain
2012. május 30. 06:08
Kis hazánkban az ótó státuszszimbólum: hiába lenne gyorsabb a közlekedés a városban tömegközlekedve vagy bicajjal, ótós úr a kocsijában mereszti a hátsóját, mert "a zén pézemé', vazze...".
narmer
2012. május 30. 06:08
Na itt árulta el magát az összes cangás! Ne azért ne tekerj a járdán, mert a hülye gyalogos ott gyalogol, hanem mert az autósok elkurvulnak.Fulladjatok meg önző disznók!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!