II. Tavaszi Lámpaszámlálás

2012. március 21. 22:41

Éppen egy éve, a tavaszi óraállítás hetében tartottuk az első országos lámpaszámolásunkat, amit csütörtök este újra megismétlünk. A 20 perces mérés eredményét küldd be nekünk!

2012. március 21. 22:41
Kürti Gábor
Kuku blogja

„Éppen egy éve, a tavaszi óraállítás hetében tartottuk az első országos lámpaszámolásunkat, amit csütörtök este újra megismétlünk. Ezzel olyan adatokhoz juthatunk, ami az országban talán első alkalommal mutathatja ki, hogyan változnak a kerékpárral közlekedők lámpahasználati szokásai. Kérünk áldozz erre pár percet, segíts nekünk! A feladat nagyon egyszerű. A saját településed tetszőleges, de viszonylag forgalmas pontján március 22-én, csütörtökön 19:00 és 19:20 között kell megszámolni az elhaladó bringásokat, és feljegyezni hányan rendelkeztek kivilágított kerékpárral. A 20 perces mérés eredményét küldd be nekünk! Mi táblázatba szerkesztjük és közzétesszük a végeredményt. A kapott adatokat e bejegyzés alá, külön hozzászólásként várjuk, de csak ezek az adatok, és ilyen sorrendben szerepeljenek benne:

Neved/nicked: xyz
Település neve: xxx
Lélekszáma (ha ismered) : yyy
Helyszín (kerület, utca, kereszteződés): zzz
Kerékpárosok száma: 999
Ebből első hátsó+lámpás: 999
Csak első lámpás: 999
Csak hátsó lámpás: 999

(a legkisebb település adata is fontos; úton és járdán haladók ugyanúgy

számítanak,; pontosan 20 percig mérj; minden haladási irányt számolj; olyan pozíciót keress, hogy jól lásd az első és hátsó lámpát is haladási iránytól függetlenül; csak a világító lámpát számoljuk; használj papírt és tollat, mert sok bringásnál könnyű belezavarodni; forgalmas ponton inkább kérj segítséget; ne torzítsd, becsüld vagy kozmetikázd az adatokat, legyél pontos; ha elrontottad, inkább kezdd újra a 20 percet, de 19:30 után már ne fogj bele, mert torzíthatja az eredményt)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!