A világ tíz legszebb városa közt Budapest

2011. október 18. 15:33

Hallották, hogy Budapest remek hely, és eljöttek.

2011. október 18. 15:33
Magyarósi Csaba
Egy nap a városban

„Körülbelül egy hónapja történt, hogy a géptől a terminálig szállító buszon egy hatvanas amerikai házaspár keveredett mellém. Megkérdezték, hogy budapesti vagyok-e, és amikor kiderült, hogy igen, arra kértek, ajánljak jó helyeket nekik a városban. Gyorsan közöltem velük, hogy jobb ember mellé nem is ülhettek volna.

Miután átbeszéltük, melyik étterembe, múzeumba, sörözőbe érdemes elmenniük, én kezdtem el faggatni őket. Egy európai körút része a budapesti utazás? Nem. Kelet-Európában járnak és Prága után ide is beugranak? Nem, nálunk kezdenek, utána egy kis Prága, majd egy rövid Amszterdam, de alapvetően Budapest miatt érkeztek Európába. Vannak itt rokonaik? Nincsenek. Barátaik élnek itt? Nem, senki. Barátok ajánlották? Nem, egyszerűen hallották, hogy Budapest remek hely, és eljöttek.

Márpedig ez óriási változás. A magyar főváros minden értéke ellenére sokáig csak egynapos kiruccanásként szerepelt az amerikaiak tervében, félúton Prága és Róma között, hatalmas változás ehhez képest, hogy Budapestért idáig utaznak a turisták. Hatalmas, de attól még valós, amit folyamatosan táplál számos meglepő hír. Én még mindig nem tértem teljesen magamhoz Alice Cooper országimázs-videója láttán, amiben saját meggyőződését hangoztatva beszélt arról, hogy a mienk az egyik legjobb főváros a világon.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tikva
2011. október 19. 01:50
Hja kérem ,ha leitatjuk a küldöttséget 60%-os magyar pálinkával...úgy én is szépnek látnám BP-t....így viszont csak egy élhetetlen,bűzös,zsúfolt,rendezetlen,zajos konglomerátum...szerintem..!
Tikva
2011. október 19. 01:47
Hja kérem,ha leitatjuk a tisztelt küldöttséget magyar 6
tevevanegypupu
2011. október 18. 21:45
Budapest fekvese nagyon szerencses, a Duna ket partja, aztan a budai dombok, a var nagyon szepek, de nincs a vilag tiz legszebb varosa kozott, ne tulozzunk..A varos kizarolag foldrajzi helyzetenek koszonheti jelenleg, hogy gyonyoru, de egyebkent lerobbant es piszkos, kopott. Becs mellett videki rokonnak tunik..Lehetne belole a vilag tiz legszebb varosa kozul az egyik - illetve inkabb benne lehetne a vilag szaz legszebb varosai kozott - de ahhoz reszben nagyon de nagyon sok penz kellene, masreszt hozzaerto vezetes, varosi foepitesz, szigoru ellenorzesek. Ha az ember vegignezi a budai hegyekben epult irtoztato villakat, akkor ha jozanul gondolkodik, maris ketelkedhet a helyezesben..
morfondír
2011. október 18. 21:08
Mondjuk ennek az Alice Cooper videonak örülök. Régi idők nagy építészeinek dicsérete. Joggal. Ma meg jó lenne ennek a képnek valóban megfelelni! Hajrá Budapest! egy vidéki
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!