Piknik tiszta hangokkal

2011. augusztus 29. 08:49

A Pozsonyi Piknik tiltakozás önmagában is. Tiltakozás, mert kulturált, emberi, civil.

2011. augusztus 29. 08:49
Bächer Iván
NOL

„A Pozsonyi úti rendezvénynek díszvendége is volt: Pozsony városa; a Budapesti Szlovák Intézet szervezésével bemutatkoztak pozsonyi művészek, grafikusok, filmesek is.

Az idei pikniket kisebb konfliktus is megelőzte; néhány fellépő művésznő úgynevezett flash mobot, villámcsődületet kívánt összerántani a magyar kultúra védelméért. A rendezvény szervezői határozott tiltakozással éltek: ők ettől a civil rendezvénytől minden direkt politikát távol tartanak.

Nehéz ügy ez. Lehet, hogy nekik van igazuk, valóban nincsen szükség direkt politikára; a Pozsonyi Piknik tiltakozás önmagában is. Tiltakozás, mert kulturált, emberi, civil. Amikor a hatalom kultúraellenes, akkor politika minden elhangzó vers és novella, amikor az Operaház élére egy firkász neveztetik ki, akkor politika minden felcsendülő tiszta hang, amikor a hatalom megveti és megalázza a szegényeket, akkor politika minden jó szívvel adott ingyenes leves.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Panzergeneral
2011. augusztus 29. 16:01
Egy Rongys Gárda stílusú piknikkre én is beneveznék...persze szigorúan tolernánsan, bizisten lefékeznék Tigriskémmel ha Fico, vagy Slota a lánctalpak alá kerülne (de csak azért, hogy bemérjem Bugárt)
balint60
2011. augusztus 29. 15:05
Hihetetlenül kellemes estét töltöttünk el a Pozsonyi pikniken; felüdítő volt ily sok, kulturáltan szórakozó, egymással spontán módon beszédbe elegyedő polgáremberrel múlatni az időt. Pergős volt a program, ami tökéletesen megfelelt egy nyáresti sétálós rendezvénynek. Hál'Istennek, hiányoztak a hasonló rendezvények másutt "elengedhetetlen" kelléke, a sok giccs-árús. Örülök, hogy a szervezők elhárították a politikai flash-mob rendezvényt és sajnálom, hogy az általam is nagyra becsült BI beleszőtte a politikát jegyzetébe. A politika oly nagy mértékben áthatja már mindennapjainkat, hogy számomra pont ez a politikamentesség tette igazán emlékezetessé ezt a civil rendezvényt.
korona
2011. augusztus 29. 14:50
http://www.youtube.com/watch?v=nTPQBtMaV1Y&feature=player_embedded
soelmo
2011. augusztus 29. 14:20
Viszlát Iván! Örökzöld sláger....csak az a baj, hogy "ők" elmentek, te meg ittmaradtál, hiába köszönünk el 20 éve rendszeresen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!