A gyalogos a leghülyébb?

2011. május 25. 11:40

A biciklis lét nagy előnyeként szokták emlegetni, hogy nincs gond a parkolással. Ez egy ordas nagy hazugság.

2011. május 25. 11:40
Winkler Róbert
Totalcar

„A biciklis lét nagy előnyeként szokták emlegetni, hogy nincs gond a parkolással. Ez egy ordas nagy hazugság. Egy ilyen militáns biciklista munkahelynek, mint az Index, összesen 12 férőhelyes kerékpártárolója van, azt is olyan tervezte, akit legszívesebben szintén beláncolnék oda, hadd tanulmányozza, hogyan akadnak össze kormányok és nyergek, ha egy alkalmatlan hülyét bíznak meg a dizájnolással. Mellé persze még azt is beköthetnénk, aki megvette ezt a tárolót az irodaháznak. Szóval parkolni biciklivel egyáltalán nem könnyebb, mint autóval – a rendes kerékpártároló Magyarországon egyelőre egzotikum. Vannak még oszlopok, egyéb tereptárgyak, de ezeket ugyanúgy keresni kell, mint autóparkolót.

Meg az alkalmatlan gyalogosok. Ma is jövök le az Árpád-hídról, a bicikliút a korlát és egy vasoszlop között vezet, nem különösebben szélesen. Egy néni ott ténfereg, nyilván buszra vár, benéz oda, ahonnan én jövök, nincs köztünk több, mint tíz méter, aztán hátat fordít, és ott marad az átjáróban. Egyébként fel van festve, hol a megállóhoz tartozó terület, de a várakozók richtig a bicikliúton ácsorognak. Nem jó nekik a megállóban – egyszer majd a buszozást is kipróbálom, hátha megértem, miért.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
morfondír
2011. május 25. 22:15
a dajcstomi barátja a faszbúkon
vizesnyolcas
2011. május 25. 20:03
Magyarázza már meg valaki, hogy mióta a Vámház körúton van kerékpárút (mindkét oldalon), a kerékpárosok 99%-a miért a járdán száguldozik! Különös kedvenceim azok a helyek, ahol a járda megosztásával csináltak kerékpárutat, és a gyalogosoknak meghagyott részen végig autók parkolnak. Második helyen kedvenc környékek, ahol a járdához évtizedek óta nem nyúltak, úgyhogy aknatölcsérszerű képződményeket kell rajta kerülgetni. - Na, ott valahogy nagyon megértem azokat az anyukákat, akik a babakocsival inkább a frissen kiépült kerékpárutat választják.
soelmo
2011. május 25. 18:15
Ha valaki még nem találkozott kerékpárosok elől elzárt sétálóutcákban kerékpárosok tömegével, szerencsés ember, vagy nincs kisgyereke, unokája, aki eléggé el nem ítélhető módon össze vissza képes futkosni, tekintet nélkül a gyakran tetemes sebességgel átrobogó kerékpárosokra. Feltételezhetően ezek a kerékpárosok autósként, motorosként és gyalogosként is hasonlóképp fittyet hánynak a legelemibb szabályokra. A biciklisek az életükkel fizetnek....ha megéri nekik, menjenek nyugodtan szembe a forgalommal.Csak ne kelljen sajnálni őket!!!
drieno
2011. május 25. 17:25
gyalogos ellen nincs orvosság- de lehet hozzájuk ember módra szólni, lehet csöngetni annál is inkább, mert bárkiből lehet gyalogos, ahogy autós is, vagy motoros
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!