Vérre menő női röplabda – kiszúrták a nyíregyházi játékos szemét (FOTÓ)

2024. március 07. 22:34

Felháborodtak a vendégek a sportszerűtlen fogadtatást követően.

2024. március 07. 22:34

Fotó: Instagram/Nina Kocić

***

Sportszerűséggel nehéz lenne vádolni a MÁV Előre női röplabdacsapatát: a keddi, Fatum-Nyíregyháza elleni székesfehérvári Extraliga-negyeddöntő után a nyírségiek kifakadtak, miután dartsnyilakkal dobáltak szét a hazaiak a fotóikat. A vendégek játékosa, Nina Kocić közösségi oldalán nem is titkolta felháborodását.

„Kérdezem a röplabdaközösséget, ez mennyire tartozik hozzá a sporthoz? És a Magyar Röplabda Szövetséget, hogy mi jöhet még? Csendben kéne ezt tűrnünk?

Valaki megmagyarázná, miért zavarom őket ennyire, hogy célpontjuk lettem? Pontosabban, hogy miért szúrták ki a szemem dartsnyilakkal?”

– áll az Instagram-bejegyzésben. 

„Teljes mértékben elutasítjuk a fenti magatartást, elhatárolódunk a játékosok személyét, jellemét sértő cselekménytől, agressziótól, egyúttal

teljes mellszélességgel kiállunk játékosaink személyiségi jogainak, fizikai és mentális egészségének megóvása mellett.

Panasszal éltünk a Magyar Röplabda Szövetségnél az eset után, akik biztosítottak, hogy kivizsgálják az esetet. Álláspontunk szerint az eset súlyos etikai szabályokat sért, és a magyar röplabdázás szellemiségével összeegyeztethetetlen” – nyilatkozta Dr. Mohácsi Máté, a klubot működtető Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A MÁV Előre hivatalos közleményt adott ki az eset után: „Klubunk átfogó belső vizsgálatot indít az incidenssel kapcsolatban, ahogyan annak ügyében is, miként juthattak be illetéktelenek a csapat privát öltözőjébe, ahol belső szakmai információk is találhatók” – áll az M4 Sporton megjelent cikkben.

„A legtöbb csapatnál előfordulnak hasonló motivációs módszerek. Nem állt szándékunkban bárki érzéseit megbántani.

Gondolatban és fizikailag sem ártottunk senkinek és álmunkban sem gondoltuk, hogy kijut az öltözőből.

Sajnáljuk, hogy ez a helyzet kellemetlenül érinti a Fatum-Nyíregyháza játékosait, de a szezon után szívesen meghívjuk őket egy barátságos dartsmeccsre, ahol tisztázhatjuk a nézeteltéréseket” – fogalmazott Pallag Ágnes, a MÁV Előre Foxconn csapatkapitánya.

A találkozót egyébként a székesfehérváriak nyerték, akik így 3–2-es összesítéssel jutottak tovább az Extraligában.

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makkhetes
2024. március 08. 15:30
Hópihe generáció!
Ez D-dúr és e-moll
2024. március 08. 08:40
"Kenton ---> Ez D-dúr és e-moll 2024. március 08. 07:53 Akkor mégegyszer leírom neked utoljára!!!Utálom,mikor egy buta,arrogáns,nagyképü senkiházi,vagyis te,osztod az észt,úgy,hogy segghülye vagy!!!Ki a faszomnak képzeled te magad,hogy állandóan felsőbbrendűnek gondolod magad???Annyira buta,semmire való ember vagy,hogy már nekem kellemetlen,hogy ide írogatsz,és olvasnink kell nap mint nap!!!A többi troll,legalább tisztában van vele,hogy mit várnak el a megrendelői tőlük,de te meggyőződésből okádod ide a nagyképü,lekezelő,közben meg végtelen ostobaságaidat!!A családod nem szólt még,hogy ha segghülye vagy,ne reklámozd???" Hisztike! Ne hőbörögj, érvelj!
pirip8csfalva
2024. március 08. 08:38
Aki meg a Magyar Nemzet színeiben játszik mint nem magyar,tanuljon már meg magyarul bassza meg....Nem is értem...de tényleg, nyivákol nem magyar nyelven a luvnya...mert kt fényképét dartstáblának használták....
Ez D-dúr és e-moll
2024. március 08. 01:42 Szerkesztve
"Kenton ---> Ez D-dúr és e-moll 2024. március 08. 00:13 Ha nem politikai kérdés,akkor hogy jön ide a fidesz takarodj??Hú bazdmeg,Imikém,egyre lejjebb süllyedsz faszkalap!!!" Vagy csak te vagy túl hülye hozzá, hogy felfogd, miről van szó! A Mandinert a Fidesz ifjúsági tagozatának tagjai indították UFI (Utolsó Figyelmeztetés) néven, majd az ország legszínvonalasabb közéleti blogja, később portálja lett (az volt az alcíme, hogy "polgári underground" :-)). A Fidesz a saját embereinek szellemi teljesítményét erre a szintre süllyesztette, amit itt látsz, hatalomtechnikai megfontolásokból. Ez mindent elárul arról, hogy mennyit számít ennek a rezsimnek a nemzet és a kultúra, hogyan tekint az emberekre és a szellemi értékekre. Ez egy züllesztő, pusztító, romboló hatalom, a nemzet ellensége, ez a hatalom életveszélyes a magyarságra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!