Íme, minden idők leggyorsabb német válogatott gólja, épp a franciák ellen

2024. március 24. 08:25

Mutatjuk.

2024. március 24. 08:25

Nyitókép: X

A franciaországi Lyonban játszott barátságos mérkőzést a német és a francia válogatott, írja a Telex. A meccs góllal kezdődött, Florian Wirtznek nyolc másodperc sem kellett, hogy megszerezze az első válogatott gólját, végül 0-2-es eredménnyel Németország nyert. Hozzáteszik: a németeknél hat újonc volt a keretben, de 

2021 után ismét a pályára lépett a reaktivált Toni Kroos is. Az ő passzából sikerült hatalmas gólt szereznie szinte középkezdésből a meccs elején Wirtznek:

A mérkőzésről azt írják, az első húsz percben a németek domináltak, majd Kylian Mbappé több helyzetet is kidolgozott, és szép lassan átvették a franciák az irányítást. A második félidőre megint a németek érkeztek ki jobb formában, Musiala vitte el a labdát a kapujából kifutó Brice Samba mellett, majd visszagurított az érkező Havertznek, akinek sikerült betalálnia, végül maradt a kétgólos eredmény.

Hangsúlyozzák: 

a győzelem nagyon kellett a németeknek, mert három meccs óta nem nyertek, Wirtz gólja pedig történelmi.

 Ha szombaton nem lőtt volna még gyorsabban gólt Christoph Baumgartner az osztrákoknál (6 másodperc!), akkor most övé lenne minden idők leggyorsabb válogatott gólja nemzetközi összehasonlításban. 

Így „csak” minden idők leggyorsabb német válogatott gólja az övé. 

Ezt a rekordot még Lukas Podolski állította be 2013-ban, szintén 7 másodperccel, írják

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pragmatika
2024. március 24. 19:03
Én nem tudom, valahogy mindig örülök ha a franciákat elpicsázzák.
Nehidd El
2024. március 24. 11:49
Egy fél pillanatra bevágott banánreklám terelhette el a franciák figyelmét.
monuskaroly
2024. március 24. 09:07
Ezeket kell hülyére verni az EB-n!!!!!!!!!
pintyoke-2
2024. március 24. 08:48
Mi ebben az "épp" ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!