Népszabadság: Nem fog járni a hármas metró a vizes vb alatt

2016. január 15. 10:01

A Népszabadság szerint már a fővárosi önkormányzatnál is úgy gondolják, hogy nem fog járni a hármas metró a vizes vb idején, hiszen még tartani fog a felújítása. Pedig a tervek szerint ez lett volna a fő tömegközlekedési útvonal a Dagály uszodához: a jelenlegi állás szerint viszont akkor még pótlóbuszok fognak járni. A lap szerint nem ez az egyetlen gond a régóta esedékes felújítással.

2016. január 15. 10:01

Nem lesz kész a hármas metró felújítása a vizes vb kezdetére: pótlóbuszok szállíthatják majd a Dagály felé az érdeklődőket – írja a Népszabadság. A lap szerint nem ez az egyetlen gond az egyre csak karcsúsított költségvetésű, általuk „fapadosnak” titulált felújítással: a költségcsökkentés miatt az üzemi területek megújítása és a liftek telepítése is kikerült a tervekből. Ez utóbbi döntés azt is eredményezheti, hogy a felújítás végül nem kap EU-s támogatást.

A felújítás következő lépése a tenderek kiírása lenne, de a lap információi szerint a Főmterv terveit több körben is, esetenként több száz oldalra rúgó hibajegyzékkel küldte vissza a BKK, a BKV és a Budapesti Közút Zrt. Nehezíti a tervezést az is, hogy a metróalagutak vizesedő födémjét több helyen felülről kell majd cserélni, a bontás idejére pedig terelni kellene majd a helyszíni forgalmat – például az Árpád hídnál, a Nagyvárad téren és az Üllői úton. Ezt nem szeretné meglépni a városvezetés, ezért belülről vezetnék el a vizet, ami azonban nem feltétlenül jelent tartós megoldást.

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illesl
2016. január 15. 23:33
Úgy tűnik, most nagyon kavarnak az elvtársak. A vizes vb-t Magyarország átvette, az eredeti rendező lemondta. Ha nem javítják a földalatti, akkor azért ajvékol és huhog a szabad nép: ez a fidesz csürhe életveszélbe sodorja a budapesti proletárokat. Ha javítják a földalattit, akkor meg az a baj. Mi van, ha buszok mennek? Majd felszállnak a sportolók a buszra! Mit csináltak az elvtársak a négyes földalatti építése során? Az orosz államadósságot ellopták, hogy azután a költségvetési pénzből Demszkyvel az élen évtizedekig lopjnak és a legendás ikonikus demszkyjük ír törpelovvéval Horvátországban nyaraljon. Demszky váltás kellett, hogy eltűnjön a kutyaszar. hogy BUdapest szépüljön, az 1-es villamos Budára érjen, épp holnap adják át a rakparti és más ódudai villamosokat. Ez az eltársak csak huhognak, huhognak. Most a feketeápolónővel kavarnak, bezzeg az orvosok is csöndben voltak Csehák elvtginő és a széfes Horváth Ágnes idején.... Elvtársak, ne huhugjatok, nem jajgassatok...
Tintamin
2016. január 15. 15:47
Ez az, amit vegul a ruszkik megiscsak dragabban csinalnak meg, mintha ujat vettunk volna? Tarlos for prezi!
states
2016. január 15. 14:24
Hátha nem fog járni, azt a szociszadi-Demszky-féle fővárosnak köszönhetjük, amelyik 20 éve alatt az egész város rohadt, a 3-as metróval együtt. De ahogy megbuktak 2010-ben, abban a pillanatban elkezdtek hármasmetrózni. Miért nem újította fel Tarlós még a választások éjszakáján. Nem szakad be a bőr a pofájukon. Itt hagyták Orbánékra a teljes metróhálózatot, a kettestől a négyesig, újítsák fel és fejezzék be. Miközben a négyesből kiloptak vagy 300 milliárdot, nem is lett befejezve 10 év alatt.
abraxas
2016. január 15. 13:47
Remélem a Népszabadság sem!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!