Elloptak egy BuBi-bringát

2014. szeptember 17. 19:48

Elloptak egy Mol BuBi biciklit, de a GPS-es nyomkövető segítségével a rendőrök megtalálták, és a tettest is elfogták. Ez volt az első eset, hogy eltulajdonítottak egy ilyen kerékpárt.

2014. szeptember 17. 19:48

A biciklit a Corvin-negyednél adta le bérlője, de feltehetően rosszul helyezte a dokkoló állomásba, emiatt újra ki lehetett venni kölcsönzés nélkül. Egy ismeretlen szerdára virradó éjszaka kivette a dokkolóból és elhajtott vele, de a kerékpárban lévő nyomkövetőnek köszönhetően a rendőrök megtalálták és elfogták a tettest is.

A BKK közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy a bérlőknek mindig meg kell győződniük arról, hogy megfelelően adták-e le a kerékpárt és azt a dokkoló biztonságosan rögzítette. Nem megfelelő leadásnál nemcsak a lopás veszélye áll fent, de a bérlést sem állítja le a rendszer. Hangsúlyozták: a kerékpárok alkatrészei egyediek, más kerékpárokban nem használhatóak fel, sima szerszámokkal nem bonthatóak meg.


Képünk csak illusztráció, fotó: Bukovics Martin.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
depeses
2014. október 08. 10:45
Nap mint nap rettegek a zebrán gázoló-cserbenhagyó örült autósoktól.
Apáczai
2014. október 08. 10:45
Komolyan mondom, rettegek attól a naptól, amikor majd egy nagyvárosi kerékpározásban gyakorlatlan szerencsétlen próbálkozó áldozatul esik ennek az amúgy is esztelen egészségrongáló őrületnek. Ennél sokkal jobb a görkorcsolya, azzal nem kell az úttesten bukdácsolni.
Apáczai
2014. szeptember 22. 00:13
"... alkatrészei egyediek, más kerékpárokban nem használhatóak fel, sima szerszámokkal nem bonthatóak meg." Mint a vasúti sorompó vezetéke. Oszt mégis... Nincs az a tisztességes fémkereskedő, aki meg ne venné, megfelelő áron.
kurbitalis
2014. szeptember 22. 00:13
Megvolt a próbajárat és a próbalopás. :-D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!