Több mint száz iskola csatlakozott a Bam! kampányához

2013. november 11. 14:30

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlése szerint az őszi Bringázz a munkába! kampányhoz 110 oktatási intézmény csatlakozott; összességében pedig mintegy 7 ezren vettek részt a kampányban, akik összesen 1,4 millió kilométert regisztráltak a Bam! honlapján.

2013. november 11. 14:30

A Magyar Kerékpárosklub az NFM partnereként hetedik éve szervezi évente kétszer, tavasszal és ősszel a Bringázz a munkába! (Bam!) kampányt. A résztvevők egy online naptárban gyűjtik a letekert kilométereiket, és ha a megjelölt időszakban legalább 8 alkalommal kerékpárral mennek munkahelyükre vagy az iskolába, a kampány végén díjakat nyerhettek.

A kerékpárosklub a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal és az Emberi Erőforrások Minisztériumával közös őszi kampányban először célozta meg az oktatási intézményeket is. A kezdeményezéshez mintegy 110 középiskola és felsőoktatási intézmény csatlakozott közel 400 résztvevővel. 

A „Válts bicajra, és több marad az élményekre!” üzenetet hirdető őszi kampányba összesen több mint 2 ezer intézmény regisztrált. A mintegy 7 ezer résztvevő közül 2 ezren először vettek részt a játékban. 

A közlemény szerint a tavaly őszi 1 millió kilométer után ezúttal 1,4 millió kilométert tekertek a vállalkozó kedvű kerékpárosok. A bringával munkába járók az idén ősszel 206 tonna szén-dioxid kibocsátástól óvták meg a légkört, és 38 millió forint benzinpénzt spóroltak meg.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!