Giga kerékpáros fejlesztésbe kezd a BKK

2013. november 26. 12:20

A 2014 tavaszán induló BuBi miatt kilenc kerületben igyekszik kerékpárosbarátabbá tenni az infrastruktúrát a Budapesti Közlekedési Központ: a fejlesztés 120 utcát, 60 jelzőlámpás csomópontot, 30 fő- és gyűjtőútszakaszt érint, valamint 20 kisebb forgalmirend-módosítást is magába foglal.

2013. november 26. 12:20

A Budapesti Közlekedési Központ komplex kerékpárosbarát fejlesztésekbe kezd, hogy a jövő tavasszal induló MOL BuBi közbringa-rendszer működési területén a kerékpározás, az autós forgalom és a parkolás is biztonságosabbá váljon. A projekt 9 kerületet érint: a VI. és a VII. kerületben már elkezdődtek a fejlesztések, amelyek 2014 tavaszán a VIII., IX., XI., I., II., V., XIII. kerületben folytatódnak. A tervek szerint a fejlesztések 120 utcát, 60 jelzőlámpás csomópontot, 30 fő- és gyűjtőútszakaszt érintenek majd, és magukba foglalnak 20 kisebb forgalmirend-módosítást is. A munkálatok várhatóan 2014 nyarán fejeződnek be.

A komplex kerékpárosbarát fejlesztési terv az alábbi intézkedéseket tartalmazza:

  • a főútvonalakon és a gyűjtőutakon (beleértve a hidakat) is kerékpározhassanak;

  • csomópontok felülvizsgálata, előretolt kerékpáros felállóhelyek kialakítása;

  • egyirányú utcák megnyitása a kétirányú kerékpáros forgalom számára;

  • forgalomcsillapítás: sebességcsökkentő intézkedések, a gyalogos és kerékpáros övezetek bővítése;

  • akadályok felszámolása a kényelmes kerékpározás érdekében: szegélysüllyesztések, rámpák, tolósínek, kerékpáros átkötések kialakítása;

  • kijelölt autóbuszsávokon is lehessen kerékpározni;

  • kerékpártámaszok és a MOL BuBi gyűjtőállomások környezetének forgalomtechnikai tervezése.

A kétirányú kerékpáros forgalom számára megnyíló utcákban a ferde parkolás iránya sok esetben megfordul a kerékpárosok és az autósok együttes biztonsága érdekében.

A BKK közlése szerint – az időjárástól függően – a Jósika, a Vörösmarty, a Rumbach Sebestyén, a Kertész, a Klauzál és a Rózsa utcában még az idén felfestik a kerékpáros piktogramokat, és kihelyezik az új forgalmi rendet jelző táblákat.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kite
2014. január 21. 16:34
Sport, erő ,egészség !
szörftábor
2013. december 18. 19:43
Mi is szeretünk kerékpározni mivel majdnem olyan jó mint a szörf.
burgerking
2013. december 03. 11:49
Levitézlett orrtúró pöcs jól eljátszogat Budapesttel.
pitypang1125
2013. december 03. 11:49
Majd rájössz mikor a biciklisávodban fognak kivasalni, mert a helyét vagy a buszsávokból, vagy az autóforgalomtól fogják elvenni! Esetleg a járdán felcsíkoznak egy részt kerékpárosoknak, de ott meg nem tudsz majd a gyalogosok között haladni, még úgy sem mint gyalog. Más alternatíva pedig nincs már csak a helyhiány miatt! Egy nagy-csomó méregdrága mérgelődés lesz az egész!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!