Bővült Ajka kerékpáros infrastruktúrája

2013. november 28. 13:17

Két kilométer bicikliutat építettek az egyik peremterület és a városközpont között Ajkán, valamint több kerékpártárolót is kihelyeztek.

2013. november 28. 13:17

Közel százmillió forintból építettek kerékpárutat és -tárolókat Ajkán, így 14 kilométerre nőtt a kerékpárutak hossza a városban. A beruházást az Új Széchenyi Terv Közép-Dunántúli Operatív Programja keretében bonyolították le, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával 96 millió forintból.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint Ajka-Tósokberénd városrész kerékpáros összekötése a városközponttal már régóta jogos igénye a városrész lakóinak. A beruházás keretében a jelzőlámpás csomóponttól a Liliom utcáig tervezett szakasz készült el, mintegy két kilométeren. A beruházás kiegészítéseként kerékpártárolókat is kihelyeztek.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szörftábor
2014. január 08. 19:43
Biciklizz és szörfözz minél többet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!