Baleset: sisak nélkül vétkes a vétlen kerékpáros is

2013. június 18. 13:03

Bár nem kötelező a kerékpáros fejvédő viselése Németországban, egy bíróság most mégis azt mondta ki, hogy egy baleset során a vétlen biciklis is részben hibás, ha nem visel sisakot.

2013. június 18. 13:03

A schleswig-holsteini fellebbviteli bíróság olyan ügyben tárgyalt, amelyben egy kerékpáros nő óvatlanul kinyitott autóajtónak ütközve repült ki biciklije nyergéből és szenvedett súlyos koponyasérülést. Két hónapig volt kórházban, és még utána is kezelésekre szorult. Mindemiatt be akarja perelni az autóst kártérítést követelve, ehhez viszont előbb bírósági döntéssel ki akarta mondatni a vezető bűnösségét.

A bíróság azonban úgy találta, hogy a kerékpáros 20 százalékban vétkes elszenvedett sérüléseinek súlyosságában. Az ítélet szerint minden józanul gondolkodó kerékpáros vásárol és hord sisakot saját testi épségének ésszerű védelmében – adta hírül a The Local című svéd lap német kiadása.

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krisztoforo48
2013. július 18. 12:03
..és tolólapot nyom maga előtt,hogy le tudja dózerolni a kocsi ajtaját,ha kinyitják előtte.
blasio
2013. június 28. 03:09
Budapesten tenyleg nagyon sokan hasznaljak a sisakot, de peldaul Hollandiaban alig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!