Végre elindulhat a New York-i közbringra-rendszer

2013. május 07. 14:00

Kétszer már elhalasztották, de a tervek szerint 6000 bringával és 330 állomással májusban végre elindulhat a New York-i biciklikölcsönző-hálózat.

2013. május 07. 14:00

A tervek szerint májustól 6000 kerékpárral és 330 állomással működik majd a New York-i biciklikölcsönző-hálózat. Egyelőre Manhattanben és Brooklyn egyes részein épültek meg az állomások, de a tervek szerint Queensre is kiterjesztik majd a rendszert, és idővel összesen 10 ezer bicikli várja 600 helyen a kölcsönzőket.

A szolgáltatás neve CitiBike lesz, mert a kialakítás költségeit zömmel a Citibank állja, de a MasterCard is támogatta. A hasznon a beruházók és a város osztozik. A biciklik bérleti díja egy évre 95 dollár, ezért minden nap használhatják a bérlők a bringákat, de naponta összesen csak 45 percig. A napijegy 10 dollárba kerül majd, amiért 24 órán lehet használni a kerékpárokat. Lesz 3 napos bérlet is, 25 dollárért. A kölcsönzésből a biciklik épségének megőrzése érdekében kizárták a 120 kilónál súlyosabbakat.

A kölcsönző-hálózatnak már működnie kellene, de kétszer elhalasztották az indulását, másodszorra a Sandy-hurrikán miatt.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!