Budapest a 13. legbiciklibarátabb város a világon

2013. május 07. 13:27

Három helyet visszaesve idén Barcelonával holt versenyben 13. lett Budapest a biciklibarát városok toplistáján, az úgynevezett Copenhagenize Indexen.

2013. május 07. 13:27

Három helyet visszaesve idén Barcelonával holt versenyben 13. lett Budapest a biciklibarát városok toplistáján, az úgynevezett Copenhagenize Indexen – írja a Kerékpárosklub. A listára összesen 20 város került fel, akiket a legkülönfélébb szempontok alapján értékeltek egyebek mellett az infrastruktúra állapota, illetve például az alapján hogy 2006 óta milyen mértékben növekedett a bringások száma. A legkerékpárosbarátabb város Amszterdam, amelyet Koppenhága és Utrecht követ.

Budapest az elérhető 100 pontból 55-öt kapott. Copenhagenize Index értékelése szerint a magyar főváros erőssége kerékpáros tömeg, a bringások érdeképviselete, amely előremutató elképzelésekkel rendelkezik, illetve a Critical Mass is. Mint írják, Budapest a fejlődő biciklis kultúrák egyik vezető városa, melynek lehetőségeit nem szabadna veszni hagyni.

Gyengeségként az infrastruktúra hiányait említik, valamint azt, hogy hiába a jó érdekképviselet, a politikai vezetés látható elkötelezettsége nélkül Budapest vezető szerepét könnyen átvehetik mások. Pozitívumként említették, hogy ha megvalósul a BuBi közbringa-rendszer, és ehhez megfelelő infrastruktúrát is kialakítanak, az nyerő pályára állíthatja a várost.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!