A kerékpáros szokásokat kutatta egy biztosító

2013. május 30. 17:17

A Bukósisak Felmérés online kérdőívét közel ezren töltötték ki: a közvélemény-kutatás a kerékpár használatán túl arra is kíváncsi volt, hogy a válaszadók mennyire tartják karban bringájukat, szoktak-e ittasan biciklizni, illetve milyen bringás kiegészítőket használnak.

2013. május 30. 17:17

Közel 1000 válaszadó töltötte ki a Wáberer Hungária Biztosító Zrt. Bukósisak Felmérésnek online kérdőívét. A biciklis szokásokra kérdező közvélemény-kutatásból kiderül: a kitöltők kétharmada (66%) naponta, míg 18%-uk hetente kerékpározik. A válaszadók közlekedésre, sportolásra és szabadidős tevékenységre is használják biciklijüket, 28 százalékuk pedig több funkcióra is előveszi kétkerekűjét.  A válaszadók közel fele (48%) kerékpárúton biciklizik; minden tízedik kerékpáros viszont a járdán közlekedik, pedig a KRESZ azt csak akkor engedni meg, ha az úttest alkalmatlan a kerékpározásra, vagy tilost azt a bringásoknak használni.

A kerékpárok műszaki ellenőrzésére a megkérdezettek 31 százaléka válaszolta azt, hogy évente többször is elvégzi, vagy elvégezteti. Azok aránya, akik évente legalább egyszer átnézik, vagy átnézetik 55 százalék. A felmérésre válaszolók 9 százaléka (többségében férfiak) mondta azt, hogy szokott alkoholt fogyasztani, amikor biciklizik, pedig ez szabálytalan és balesetveszélyes is.

A kerékpárok felszereltsége is vegyes képet mutat: bár kötelező tartozék, mégis csak a válaszodók 88 százaléka rendelkezik lámpával. Bár nem kötelező, de a megkérdezettek felének van bukósisakja. A bizotsító arra is kíváncsi volt, hogy hányan tartanának hasznosnak egy kifejezetten bringásoknak szóló felelősségbiztosítást. Ezt a válaszadók 76 százaléka tartaná jó ötletnek.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!