Vasárnaptól a HÉV-pótló buszokon is szállítható kerékpár

2013. március 22. 09:58

Március 24-én, vasárnaptól már nem csak a HÉV-en, hanem a vágányzárak esetén azok pótlására forgalomba álló buszokon is lehetőség lesz kerékpárokszállításra.

2013. március 22. 09:58

Bár a HÉV-en eddigi is lehetett kerékpárt szállítani, ám ha azt valamiért autóbusszal pótolták, akkor ez nem volt megoldott. A Budapesti Közlekedési Központ azonban korábbi ígéretének megfelelően, a szükséges hatósági előírások és szabályzatok módosítása után március 24-től lehetővé teszi, hogy a HÉV-pótló buszokon is szállíthassanak kerékpárokat az utasok.

A BKK közleményében felhívja a figyelmet arra, hogy bicikli csak a kerékpáros piktogrammal jelölt buszokon szállítható, autóbuszonként, a kijelölt helyen egyidejűleg maximum kettő. Ha viszont kerekes székes, vagy babakocsis utas is van, akkor ők előnyt élveznek a biciklisekkel szemben. Továbbá zsúfoltság, vagy az utasok akadályoztatása esetén a járművzető is megtilthatja a kerékpárral való felszállást.

A kisméretű, legfeljebb 41 cm külső kerékátmérőjű kerékpár valamint a roller, és az összecsukott kerékpár, kézipoggyászként díjtalanul szállítható valamennyi járművön. Más biciklik esetén kerékpárbérletre, vagy egy jegyre van szükség a bringák szállításához. Ha részben pótolják a vonalat, akkor sincs szükség új menetjegyre, viszont a már meglévő jegy másik végét újra érvényesíteni kell átszálláskor.

 

A kép csak illusztráció.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!