Hidegen hagyja a járókelőket a kerékpárlopás

2012. november 09. 14:27

Tesztelte a járókelőket a londoni rendőrség: szemük láttára loptak bicikliket fényes nappal, a reakcióikra voltak kíváncsiak. Az akciókat filmre is vették, melynek tanulsága szerint nem nagyon zavarta a sétálókat a lopás.

2012. november 09. 14:27

Lelakatolt bicikliket loptak rendőrök Londonban fényes nappal óriási drótvágókat használva járókelők szeme láttára, hogy teszteljék reagálásukat. Összesen négyszer játszották el a jelenetet, mindegyik esetet filmre vették. A felvételek tanúsága alapján a járókelőket nemigen izgatja a biciklilopás. Az egyik esetben több mint ötvenen baktattak el az öles drótvágóval munkálkodó áltolvaj mellett, ám senki sem telefonált a rendőrségnek. 

Senkinek sem tanácsoljuk, hogy akcióhőssé váljon, de arra kérünk mindenkit, hogy ha biciklilopást lát, azonnal hívja a 999-es telefonszámot, mert minél hamarabb értesülünk róla, annál nagyobb az esély, hogy elfogjuk a tettest” – idézte Keith Rundle rendőrfelügyelőt a BBC.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!